Mahmut Orhan ispod plivskog vodopada u Jajcu

Mahmut Orhan čuveni je turski DJ i producent, čiji rad u žanrovskom smislu pripada dance i house muzici, koje Orhan kombinuje sa etno elementima.

Na muzičkoj sceni u Turskoj pojavio se 2010. godine, a već naredne, 2011. godine objavio je svoj prvi album „Undesirable Life“.

Prvi međunarodni uspjeh doživio je još 2015. godine sa instrumentalom „Age of Emotions“, a naredne, 2016. godine u saradnji sa kantautorkom Sena-om Sener objavljuje singl „Feel“, sa kojim dospijeva na prva mjesta top listi brojnih zemalja (Grčka, Njemačka, Poljska, Rumunija…). Pjesma je vrlo brzo postala globalni hit, o čemu svjedoči podatak da je dostigla prvo mjesto po popularnosti na muzičkoj platformi iTunes.

Tokom 2017. godine Mahmut Orhan je sarađivao i sa megapopularnom TV serijom „Game of Thrones“, za koju je načinio originalni remix, a iste godine sa rumunskom pjevačicom Eneli objavljuje singl „Save me“, koji, također, postiže značajan uspjeh.

U junu 2018. godine izdaje album „One“, a singl sa tog albuma „6 Days“, remix pjesme Colonel Bagshot-a „6 Days War“, dospijeva na same vrhove top listi u Grčkoj, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj…

 

Uslijedilo je objavljivanje muzičkih numera: Hero, In Control, Schh, Lost…, od kojih svaka broji na milione pregleda na YouTube-u i našla je svoje mjesto kod publike širom svijeta.

Tokom 2021. godine Orhan je ponovo „udružio snage“ sa Sena-om Sener, što je rezultiralo megahitom „Fly Above“, koji će pred bh. publikom biti po prvi put izveden upravo na koncertu ispod Plivskog vodopada u Jajcu, 27. avgusta 2021. godine.

 

Na koncert Mahmuta Orhana, koji će 27. avgusta 2021. godine biti održan na platou ispod plivskog vodopada u Jajcu, će pored glavne zvijezde nastupiti i bh. DJ-evi: Nebs Jack, Drop Department i Coem.

 

Produkcijski će ovaj događaj biti na visokom nivou, a očekuje se da ga posjete posjetitelji iz čitave Bosne i Hercegovine.

Koncert će biti održan u magičnom ambijentu platoa ispod Plivskog vodopada, po kojem je Jajce poznato širom svijeta. Važno je napomenuti kako će ovo biti prvi masovni koncert elektronske muzike ispod plivskog vodopada.

Koncert ima za cilj upotpuniti kulturnu ponudu kraljevskog grada Jajca i učiniti ga poželjnom destinacijom za posjetu kako posjetitelja iz ostatka BiH, tako i međunarodnih posjetitelja.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 20 KM u Info centru JU Agencija Jajce, hotelu “Turist '98” u Jajcu i putem servisa Kupikartu.ba

Ulaznice na samom ulazu bit će u prodaji po cijeni od 25 KM.

 

 

(Jajce Onine/PROMO)