Mahdi i Luka – priča o iskrenom drugarstvu i košarci

Kolektiv košarkaškog kluba ‘Vodopad’ Jajce trenutno broji oko 40 polaznika škole košarke, kako dječaka tako i djevojčica.

Uz stručan i profesionalan kadar, mališanima se nastoje obezbjediti što bolji uslovi za treniranje i zabavu kroz najljepši sport. To nam govori i činjenica da pored mnogobrojne škole košarke, naš klub učestvuje i u omladinskoj košarkaškoj Ligi mladih SBK/KSB s četiri omladinske selekcije: pretpioniri, pioniri, kadeti i juniori.

-Svako dijete priča svoju priču, svako drugarstvo nosi nešto posebno no u svemu tome, dva dječaka i njihova priča se posebni ističu. Mahdi Mraković i Luka Pastuhović, članovi su škole košarke KK ‘Vodopad’ Jajce te uz to i najbolji prijatelji. Ova dva vesela i vrijedna dječaka poznaju se još prije nego su zajedno krenuli u Osnovnu školu i to u isti razred; žive u susjednim zgradama nedaleko od sportske dvorane i igrališta u naselju Bare. Svoje vrijeme provode obavljajući aktivnosti vezane za školu te druženjem na obližnjem sportskom igralištu.

Sa svojim drugarima igraju sve sportove a basket je neizbježan dio. Ali kako kažu, najviše od svega vole trening. Pohvale vrijedno je da Mahdi i Luka pored školskih obaveza sedmično dolaze na sva četiri treninga, uvijek s osmijehom i spremni za rad!

Mović i Luka Paahdi Mrakstuhović

– Ono što njih karakteriše jeste ta plemenitost, dječja radost ali što je najvažnije složnost i marljivost. Zaista imamo zlatnu djecu, svi su divni, poslušni, kulturni i lijepo odgojeni. Kod Mahdija i Luke na mene najveći trag ostavlja njihov odnos i prijateljstvo. Uvijek su veseli i spremni za izazove; zajedno su većinu vremena, dijele kako dobre tako i loše trenutke, pomažu jedan drugom te jedan drugog čine boljim. Imaju posebnu energiju koju ćete veoma teško da ne primijetite. Drago nam je da su naši članovi i da svaki trening doživljavaju, kao i njihovi drugari, s istim žarom i uzbuđenjem te gaje ljubav prema košarci. Jedan divan primjer pravog drugarstva i ljubavi prema košarci, kazao nam je njihov trener Kenan Čejvan.

Mahdi i Luka rođeni su 2012. godine a trenutno idu u 3. razred. Odlični đaci, dobri sportisti ali još bolji ljudi! A osmijesi na njihovim licima govore mnogo toga.

Prijateljski susret vs. ‘Prvi koš’ Vitez

 

(kk vodopad)