Magdalena Bogić: Muzika je polje na kojem se najljepše osjećam

Podijeli članak:

Magdalena Bogić mlada je i talentovana bh. pjevačica koja iza sebe ima dvije numere Nije kraj i Više od sna, a nedavno je objavila i treću koja nosi naziv Padaj.

Razgovarala: Ilma Jakubović Rafuni

Magdalenu je publika imala priliku čuti 2015. kada je oduševila mnoge na X Factoru Adria gdje je svojim talentom i trudom dospjela do samog finala, a njena karijera se nastavila uzlaznom putanjom. Mahir Sarihodžić i Nermin Puškar su joj bili podrška i saradnici na snimanju nove pjesme Padaj, a Magdalena je s nama podijelila utiske sa snimanja spota kao i planove za naredni period.

Vi ste i potpisnica scenarija za spot koji prati novu pjesmu. Šta vam je bila najveća inspiracija?

– S obzirom da su se vratili trendovi 80-ih, odatle i inspiracija za cjelokupni projekat, ne samo spota, nego i aranžmana pjesme, koja donosi osvježeni zvuk istog doba. Već sam na prvo slušanje pjesme imala viziju kako bi sve moglo izgledati. Željela sam da sve izgleda svježe, prirodno i moderno. U realizaciji cjelokupne priče pomogao mi je Jakov Sušac, koji je ujedno i snimatelj/montažer ovog spota.

Publika vas prepoznaje iz showa X Factor Adria gdje ste došli do finala. Kakva iskustva nosite i u kojoj mjeri je uticalo na vas?

– X Factor je prekretnica u mome životu i period kojeg se vrlo rado sjetim. Ono što nosim sa sobom jeste jedno vrhunsko iskustvo i poznanstvo super zabavnih ljudi i kvalitetnih umjetnika. Imala sam priliku iz prve ruke upoznati svijet muzičke industrije. Moram priznati da je bilo veoma uzbudljivo.

Koliko je vama važno da „stomakom” osjetite sve ono što publika dobija dok sluša vašu muziku?

– Vrlo sam iskrena kada je u pitanju muzika. Smatram da jedino iskrenim emocijama možemo doprijeti do ljudi/slušalaca. Kada je u pitanju Padaj, iako nisam autor teksta, morala sam duboko u sebi osjetiti ono o čemu pjesma govori kako bih je mogla donijeti publici.

Kada ste shvatili da je muzika vaš poziv? Kako se rodila ljubav prema muzici?

– Muzika je dio moga života od kada znam za sebe, polje na kojem se najljepše osjećam. Oduvijek sam znala da ću se baviti muzikom u životu, i sve većim brojem festivala, takmičenja, snimanja i koncerata… shvatila sam da je to poziv koji želim slijediti.

Koji dio svog posla smatrate najljepšim, a koji dio predstavlja najveći izazov?

– Proces kreiranja i snimanja je moj omiljeni dio, dok su novi projekti i koncerti uvijek bili za mene veliki izazovi u kojima sam uvijek uživala i kojima se uvijek radujem.

Kakvu muziku slušate kad ste sami? Ili slušate tišinu?

– Kada sam sama uglavnom se bavim slušanjem i istraživanjem muzike, često slušam izvođače koje nisam slušala. Često se vraćam i na Christinu Aguileru i njen album Back to basic jer me podsjeća na djetinjstvo i odrastanje. Tu je Nelly Furtado, Kylie Minogue, Jamirquai, Dua Lipa, John Mayer, Sade i mnogi drugi. Slušam li tišinu? Hmm… Moram priznati da, katkad je tišina sve što mi treba.

Da li muzika oslobađa?

– Vjerujem da je muzika dio života svih nas, često i naš glavni pokretač, užitak i motivator. Mislim da smo se svi nekada našli u situaciji kada nam dođe da zbog svega što se dešava samo pojačamo muziku, toliko da ne čujemo ni svoje misli.

Kako izgleda vaša comfort zone?

– Već sam odavno izašla iz svoje comfort zone, povremeno joj se vratim ali sa oprezom, mogla bih se vrlo lako opustit i vratiti u isto. Comfort zona je blisko povezana s mojim domom (Netflix, čaj i dekica). Sa psihološkog gledišta ne želim ni spominjati, ne znam da li bih uopšte izbacila pjesmu da sam ostala u svojoj psiho comfort zoni.

Koje želje i planove imate za predstojeću godinu kada je vaša karijera u pitanju?

– Plan je izbaciti još jedan singl i spot, krenuti s realizacijom novih projekata, pa čak i albuma za nadolazeći period, live nastupi, i još dosta toga, ne mogu vam baš sve otkriti.

Koji biste savjet dali mladima koji se žele otisnuti vašim stopama?

– Mislim da još uvijek nisam u poziciji da dajem savjete, ali ako moram onda bi to bio savjet da se drže onoga što vole i u čemu najviše uživaju, taj savjet vrijedi i za mene. Uz to sve potrebno je puno truda, rada i odricanja… samo nam je nebo granica.

(ljepotaizdravlje.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...