M. Grad: U dane vikenda pojačane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad u dane vikenda sproveli su aktivnosti sa ciljem pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

S tim u vezi policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, 12.02.2021. godine, od lica A.Š. iz Banja Luke, koje je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, privremeno su oduzeli putnički automobil marke „Ford”.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, 12.02.2021. godine, oko 10,15 časova, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „ Ford” kojim je upravljalo lice inicijala A.Š. koje je tom prilikom sankcionisano za više počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da isti ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od oko 2.390 KM.

Takođe, tokom pojačanih aktivnosti sankcionisana su i četiri vozača koja su zatečena da upravljaju motornim vozilom za vrijeme trajanja zabrane, odnosno za vrijeme za koje im je vozačka dozvola oduzeta ili zadržana.

Tokom pojačanih aktivnosti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH lišeni su slobode lice inicijala M.P. iz Bosanskog Petrovca, vozača kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,52 g/kg i lice inicijala V.M. iz Šipova koje je odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

 

(MUP RS)