Search
Close this search box.

Lopov ukrao automobil u Čapljini, pa pobjegao u šumu, uhapšen je!

Podijeli članak:

M. R. (19) sinoć je oko 20 sati prijavio policiji u Čapljini da mu je u mjestu Hodovo, općina Stolac, s parkinga ispred benzinske pumpe „Ćatar benz“ otuđeno vozilo marke VW Passat. Na vozilu se, na galeriji, nalazio pvc prozor.

Na lice mjesta upućena je patrola policije, te je pregledom video nadzora utvrđeno da se navedeno vozilo udaljilo prema Mostaru. S navedenim upoznati uposlenici PS Buna, OC MUP-a HNK i dežurni OKP PU Čapljina. Provjerom nadzornih kamera utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru.

Patrola policije Policijske stanice Jablanica uočila je vozilo, a vozač istog nije stao na znak patrole, a nakon čega na scenu stupa prava akcija potjere. Vozač ukradenog vozila je stao u mjestu Paprasko između Konjica i Jablanice, te pobjegao u šumu ostavivši vozilo pored ceste.

Pretragom terena od strane pripadnika jablaničke policije pronađen je i lišen slobode A.H. (24) iz Jelaha koji je upravljao otuđenim vozilom, na sebi je imao povrede zadobivene od kretanja kroz šipražje, a tom prilikom je i jedan od policajaca zadobio lakše povrede uslijed kretanja nepristupačnim terenom.

Od strane policijskih službenika izvršen je uviđaj na licu mjesta, a vozilo je vraćeno vlasniku. A.H. je u 1 sat predat djelatnicima policije u Čapljini, a o svemu je upoznat nadležni tužilac.

 

 

(avaz)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...