Lečić: Kada nekog označite, onda ni zakon ne pomaže da on bude nevin

Poznati glumac Branislav Lečić ponovo se osvrnuo na optužbe da je silovao Danijelu Štajnfeld. Kazao je da “kada nekog označite, onda ni zakon ne pomaže da on bude nevin”.

Kako prenose regionalni mediji, veliki broj glumaca i reditelja je stao na stranu Štajnfeld, što su potvrdili odbijanjem učešća u takmičarskom dijelu Susreta pozorišta u Brčkom zato što je Lečić bio član žirija. On je naveo kako je organizacionom odboru festivala ponudio ostavku, ali da su je oni odbili.

“U trenutku kada sam prepoznao da je festival, zahvaljujući seriji tog problema koji se desio sa mnom u Srbiji, možda buduća ili sadašnja žrtva, ponudio sam svoju ostavku organizacionom odboru i direktoru festivala. To je bilo već prvih dana. Oni su tu ostavku odbili, rekavši da su oni suviše ozbiljan festival da bi bilo ko sa strane ili iznutra u toku festivala mijenjao njihova statutarna pravila i ono zbog čega festival postoji. Onda su mi oni rekli da ću snositi posljedice ukoliko odstupim jer imam ugovor potpisan s njima”, rekao je u razgovoru za Prvu TV.

Smatra da festival “treba održati ono što je i projektovao i da je zato ostao”. Prema njegovom mišljenju, ono što se dešavalo spolja je “prilično uvezeno i predstavlja jednu vrstu progona prema njemu, koju mora da objelodani”.

 

(Raport.ba)