Lana Pudar uspješno krenula i po treću medalju u Izraelu, prošla je u polufinale

Podijeli članak:

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavila je s odličnim nastupima na Svjetskom juniorskom prvenstvu i izborila je polufinale u konkurenciji 100 metara delfin.

Svjetsko prvenstvo u izraelskoj Netanyji već je sjajno za mladu Mostarku (17). Pudar je osvojila svjetsko zlato u konkurenciji 200 metara delfin, a onda i sinoć svjetsko srebro u disciplini 50 metara delfin.

Jutros je na red došla i posljednja disciplina u kojoj Lana nastupa na Svjetskom prvenstvu u Izraelu, a to je 100 metara delfin. Pudar nije imala nikakvih problema i rutinski je izborila polufinale.

Pudar je isplivala vrijeme 59.61, što je bilo treće vrijeme svoje kvalifikacione grupe i tako se plasirala u večerašnje polufinale.

To je bilo ukupno sedmo vrijeme kvalifikacija, ali znajući na to da Lana “pojačava” kako se bliži borba za medalje, očekuje se još bolje vrijeme u današnjem polufinalu, a onda i finalu.Na redu su bile kvalifikacije, a takmičile su se plivačice u šest grupa. Odatle je 16 najboljih plivačica stiglo u polufinale.

Polufinalna utrka na rasporedu je danas u intervalu od 17:30 do 17:40. Lana Pudar i u polufinalu važi za favoritkinju i plasman u finale ne bi trebao doći u pitanje.

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.