Kupi čestitku- podrži rad „SOS Dječijeg sela“

Novogodišnje čestitke, u pandemiji koronavirusa, predstavljaju jedan od najboljih i najsigurnijih načina da se čestita Nova godina prijateljima. Ima ih u slobodnoj prodaji. Dostupne su ali u izradu i prodaju uključila su se i udruženja. Njihov rad potpomogla je i redakcija informativnog programa BHRT-a. Bojana Mičić otkriva, kome smo uručili naše prve novogodišnje čestitke.

[embedded content]

Vrijeme je novogodišnjih praznika. Vrijeme sitnih darivanja i brige za bližnje. Pred kraj godine, već tradicionalno, djeca iz Udruženja “SOS dječija sela Sarajevo” prave čestitke koje možete kupiti po simboličnoj cijeni od dvije KM.

ANA ČAVARKAPA, savjetnica za komunikacije “SOS dječijih sela BiH”

„Sada je nekako vrijeme praznika, najbolje vrijeme da se nekome zahvalimo, da onako budemo bolji ljudi jer donosimo svi neke dobre odluke. Pa zašto ne donijeti jednu dobru odluku i kupiti čestitku i na taj način učiniti jedno dobro djelo i donirati SOS dječijim selima Bosne i Hercegovine“.

U SOS dječijim selima u Bosni i Hercegovini odrasta 210 dječaka i djevojčica. Novac od prodatih čestitki koristi se upravo za obezbjeđivanje boljih uslova za život ove djece.

ANA ČAVARKAPA, savjetnica za komunikacije “SOS dječijih sela BiH”

„Sigurno da posebnu čar i neku vrijednost imaju ove čestitke, upravo iz razloga što su ih crtala djeca koja odrastaju u SOS dječijim selima. Tu su različiti motivi. Irvasi, porodica, Deda mraz, Snješko Bijelić, jelka, sve novogodišnji motivi, koji su rađeni raznim tehnikama crtanja. To su pečati od krompira, otisci prstića, razne konture“.

A novogodišnjih čestitki ima i u slobodnoj prodaji, a cijene se kreću u rasponu od 1.50 do 3.50 KM. Iz maloprodajnih objekata ističu da je kod pravnih lica, koja su do sada u većim količinama u ovom periodu naručivala novogodišnje čestitke, primjetan pad interesovanja.

NAĐA TIHIĆ, šef marketing službe kompanije “Svjetlost-komerc”

„Kada je u pitanju prodaja novogodišnjih čestitki kroz maloprodajne objekte za fizička lica, moramo priznati da tu ne osjetimo neki pad. Čak štaviše, možda i rast potražnje. S obzirom da su ljudi, zbog cjelokupne situacije dislocirani, manje se druže. Pa evo napisati i poslati jednu čestitku svojim prijateljima i poznanicima, može biti jako lijep znak pažnje“.

A redakcija Informativnog programa BHRT-a nije dugo razmišljala kome da

uruči svoje prve novogodišnje čestitke.

Svoje novogodišnje želje, tim Informativnog programa BHT1, odlučio je prvo zaželjeti našim herojima, medicinskim sestrama, ljekarima i tehničarima koji su se cijele ove godine borili za naše zdravlje. Ove čestitke adresirali smo na deset adresa zdravstvenih ustanova širom Bosne i Hercegovine.

BHRT