“Kultura na ulice 2023!”: “Muzički kutak” u Historijskom muzeju BiH

Podijeli članak:

Koncert “Muzički kutak” u izvedbi prvakinje sarajevske Opere Aide Čorbadžić uz pratnju Belme Alić (violončelo) i Mirona Konjevića (klavir) biće upriličen 5. avgusta, s početkom u 19 časova, u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Koncert će biti realizovan u okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) “Kultura na ulice 2023!”, a uz podršku partnera projekta Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Na programu će se naći najljepše arije svjetskih kompozitora Ramoa, Vivaldija, Hendla, Pučinija, Sen-Sansa, Donicetija, Šumana, Korngolda, Štrausa i Geršvina, a kako saopštavaju iz NPS, ulaz na koncert je slobodan s ograničenim brojem sjedećih mjesta.

“Kultura na ulice 2023!” je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, a njegov cilj je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu približi kulturu i umjetnost građanima.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.