Kukoč predvodi poznate na skupu u Sarajevu, osvojite ulaznice za premijeru filma

Podijeli članak:

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč predvodi brojna proslavljena sportska imena koja će prisustvovati svjetskoj premijeri dokumentarnog filma o njegovom životu koja će se održati u srijedu u Sarajevu.

U filmu autora Sabahudina Topalbećirevića otkriva se put vrhunskog sportiste te koliko je odricanja, želje i volje potrebno da postanete najbolji u uslovima kada to mogu biti svi oko vas. Film nam objašnjava i kako osvojiti tri NBA prstena te postati najbolji i najpopularniji evropski košarkaš.Osim Kukoča, među gostima na premijeri u Sarajevu najavljeni su Zlatko Dalić, Marijan Kustić, Stipe Pletikosa, Mario Mandžukić, Ivica Olić, Sead Sušić, Ivan Gudelj, Ivica Šurjak, Vasil Ringov, Massimo Franchi, Stojko Vranković, Željko Pavličević, Boža Maljković, Dragan Vujković, Joško Jeličić, Igor Milanović, Mario Primorac, Željko Jerkov, Rusmir Halilović, Drago Ćosić, Blaž Slišković…

View this post on Instagram

A post shared by Klix.ba (@klixba)

Svečana ceremonija otvaranja zakazana je za 19:00 sati, potom slijedi dodjela nagrada za životno djelo, dok je u 19:45 u planu svjetska promocija filma “Toni Kukoč – The Magical 7”. Nešto iza 21:00 sat sarajevskoj publici će se obratiti i sam Kukoč.Promocija dokumentarca o trostrukom NBA prvaku sa Chicago Bullsima ujedno je glavni događaj 12. po redu “Simposara” koji je u proteklih 12 godina postao najveći regionalni sportski simpozij koji je u Sarajevo doveo velike sportske zvijezde.

Simposar će ove godine trajati od 13. do 15. septembra, a gosti će biti brojna ugledna imena iz svijeta sporta koja će ranije prisustvovati premijeri dokumentarnog filma o Kukoču.

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...