Jajce Online
TURIZAM

Krupa na Vrbasu među najljepšim selima na svijetu

Krupa na Vrbasu nalazi na listi najljepših sela za 2022. godinu. Ovu listu sačinila je Svjetska turistička organizacija. Mjesto iz Bosne i Hercegovine nalazi se u društvu sela iz Slovenije, Španije, Argentine, Čilea, Portugala…

Krupa na Vrbasu, mjesto koje se nalazi na 25 kilometara od Banjaluke, nalazi se na listi od 52 najljepša sela na svijetu. Ovaj epitet trebalo bi da u ovo mjesto dovede veliki broj turista.

Ovo mjesto nalazi se na listi sela koja nisu u potpunosti iskoristili svoje potencijale. Neophodno je, navodi se, otkloniti slabe tačke.

Krupa na Vrbasu ići će u “Program nadogradnje”. Svjetska turistička organizacija pomoći će da ovo mjesto u potpunosti iskoristi svoje potencijale.

Mjesečno ovo mjesto posjeti i do 10.000 turista. Razvijen je vjerski turizam ali i alpinizam, sportski ribolov. Mjesto idealno za šetnju i uživanje u prirodnim ljepotama.

Prirodne ljepote često privlače i fotografe iz svih dijelova Bosne i Hercegovine ali i regiona.

Krupa na Vrbasu, Blagaj kod Mostara i Vranci pored Kreševa proglašeni su za najljepša mjesta Bosne i Hercegovine u 2022. godini. Priroda je u našoj zemlji posebno darovita. Brojna su mjesta koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Povezane vijesti

Tri nevjerovatna mjesta koja vrijedi posjetiti

admin

Ljetne temperature privukle kupače u Neumu, djeca naradosnija

admin

Evo zašto je obična lepina s kajmakom “čudo neviđeno” u Sarajevu

admin