Search
Close this search box.

Kritičari se oglasili o novom dijelu franšize “Policajac sa Beverli Hilsa”

Podijeli članak:

Akcijska komedija “Policajac sa Beverli Hilsa: Axel F” juče je stigla na Netfliks, a Edi Marfi se nakon trideset godina vratio jednoj od svojih najpoznatijih uloga.

Otkad je film stigao na striming, kritičari su počeli da pišu recenzije za film, koji trenutno ostvaruje dobre rezultate na Rotten Tomatoesu.

U četvrtom filmu legendarnog serijala policajac Aksel Foli udružuje snage sa detektivom Bobijem Abotomom kako bi spasio svoju kćerku Džejn, čiji je život u opasnosti.

Iako je prošao tek jedan dan otkako se film prikazuje, kritičari i publika su već počeli da pišu recenzije. Nastavak akcijske komedije trenutno ima nešto bolje ocjene od publike.

Prema trenutnim recenzijama na Rotten Tomatoesu, “Policajac sa Beverli Hilsa: Axel F” na temelju recenzija kritičara ocijenjen je sa 65 odsto, dok od publike ima 76 odsto.

Međutim, ovi se rezultati mogu promjeniti objavom novih recenzija, a komentari kritičara su podijeljeni. Za neke je film nastavak odlične akcijske komedije, dok drugi misle da nastavak nije dobar kao prethodni filmovi.

Mik LaSal iz “San Francisco Chronicle” napisao je:

“Marfijev komični tajming ostaje besprekoran, a smijati se sa njim u ovom filmu svježe je i poznato, idealna kombinacija.”

Ipak, film nije na sve ostavio dobar utisak. Jedan od takvih primjera je recenzija Dejvida Runija iz “Hollywood Reportera”:

“Nedostatak svježe perspektive, odsutnost uzbuđenja i ‘ropstvo’ sa kojim se filmaši drže izvorne formule u jednoj nemaštovitoj akcijskoj sekvenci za drugom dovode do toga da izgleda kao da je filmu istekao rok trajanja”, prenosi “b92“.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Meteorolog Nedim Sladić je otkrio da bi izuzetno sparno vrijeme moglo potrajati bar još...

Honor je jučer u Kini predstavio Honor Magic V3 koji se izdvaja kao vrhunac...

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavilo je podatke da je Komisija za uništavanje opojnih...

Zahtjev Saveza udruženja penzionera FBiH za povećanje penzija od 10 posto počevši od decembra...

Pjesma “Pluća su mi bolna”, koju je napisao Dragiša Nedović, nastala je 1950. godine,...

Najmanje 22 učenika je poginulo u Nigeriji kada se srušila dvospratna školska zgrada u...