Kraljevi iz Jajca na turniru u Trogiru, stiže i Juventus

Podijeli članak:

Mladi nogometni “kraljevi i kraljice” iz Jajca otputovali su jutros ka Trogiru, gdje će biti smješteni u okviru sudjelovanja na Međunarodnom turniru “Prvi koraci”.

Osim odigravanja utakmica imat će priliku kao gosti Hajduka prisustvovati utakmici HNK Hajduk-NK Varaždin. Najznačajniji regionalni turnir igra se u Splitu i okolici od 6. do 9. oktobra, a mladi Kraljevi – U13 selekcija nalaze se u grupi sa Mariborom, Dinamom i Lokomotivom.

Učestvuje 138 momčadi u šest muških i jednoj ženskoj kategoriji. Odigrat će se 302 utakmice. Završnice će se igrati u Trogiru, Klisu, Dugopolju i na FESB-u. Najstarija kategorija je 2009., a najjači turnir je za 2010. godište gdje nastupa i Juventus.

„Imamo klubove iz osam zemalja. Najjače ime je Juventus. Dolaze nam Mađari MTK, bugarski CSKA, iz Slovenije Maribor, Olimpija, Ilirija. Imamo nekoliko ekipa iz Crne Gore, iz Makedonije nam stiže FK Makedonija, jako su dobri, 2010 godište. Iz BiH imamo Zrinjski, Međugorje, Jajce, Radnik. Iz Hrvatske Dinamo, Hajduk, Osijek, Šibenik, Dragovoljac, Orijent“, istakli su iz splitskog Adriatica koji 18. put organizuje ovaj turnir.

 

 

(radiosarajevo.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ma koliko se mi lagali da to nije tako, u Bosni i Hercegovini su...

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...