Koncert Damira Imamovića pod vedrim nebom pokraj katakombi

Podijeli članak:

Još samo nekoliko dana ostalo je do trećeg izdanja festivala Desant na Jajce, a učesnici ne kriju uzbuđenje zbog nastupa u ovom, kako mnogi tvrde, jednom od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Nastupu u Jajcu raduje se i Damir Imamović, vrhunski interpretator sevdaha i prošlogodišnji dobitnik nagrade za evropskog izvođača godine britanskog magazina „Songlines“. On će u subotu, 27. augusta održati koncert na platou kod katakombi na tvrđavi u Jajcu.

– Dolazim sa izuzetnom violonisticom Ivanom Đurić, mojom starom saradnicom i odličnim mladim trubačem Benjaminom Drijenčićem. To je jedan novi spoj zvukova u sevdahu i jedva čekam da zasviramo pod vedrim nebom u Jajcu, poručio je Damir Imamović.

Ovo će biti, kako je istakao, posljednji koncert u okviru njegove ovogodišnje proljetno-ljetne turneje, tokom koje je svirao u Norveškoj, Poljskoj, Nizozemskoj, Austriji… Za njega je ova godina bila radna, održao je brojne koncerte, a snimao je i novi album, koji bi trebao biti objavljen sljedeće godine.

Ovogodišnji Desant na Jajce, kako su najavili organizatori, ponudit će najbogatiji program do sada, i to na tri scene.

Tako će, osim Damira Imamovića, na atraktivnim lokacijama u Jajcu, tokom trodnevnog Festivala posjetoce zabavljati i Dubioza Kolektiv, poznati turski DJ i producent Burak Yeter, dvojac After Affair, DJ Soul i Indigo…

Festival će trajati od 26. do 28. augusta, a osim koncerata, u Domu AVNOJ-a u Jajcu će od 24. do 27. augusta biti održane reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Desant na Jajce u prvi plan ističe prirodne ljepote Jajca, pa se zato i sami koncerti održavaju na nekim od najatraktivnijih lokacija, kao što su Jajačka tvrđava i plato ispod plivskog vodopada.

Organizatori Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH i Delegacije Evropske unije u BiH.

Sponzori Festivala su Tuborg, Jaegermeister, BH Telecom, Jack Daniel's, voda Sara i Bingo.

Više informacija o Festivalu može se pronaći na web stranici Festivala, a ulaznice za koncerte Dubioze kolektiv, Damira Imamovića i Buraka Yetera i After Affair mogu se kupiti na linku: www.kupikartu.ba/karte/event/5557/desant-na-jajce.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...