Jajce Online
GLOBUS

Konačan pad Donalda Trumpa, kućnim druženjem s dvojicom zloglasnih ukopao se do kraja: ‘Sam se diskvalificirao, jasno i jednostavno, gotovo je s njim!‘

Nakon što je u studenome u svome domu u Mar-a-Lagu ugostio neonacističkog repera Kanyea Westa te poricatelja holokausta Nicka Fuentesa, od sebe je otjerao i najlojalnije židovske saveznike, kao i zadnje republikance.Jerusalem Post otkriva tajnu konačne propasti svih predsjedničkih šansi Donalda Trumpa. 

Istaknuti židovski prvaci koji su nekoć podržavali Donalda Trumpa rekli su da je njegova povezanost s osvjedočenim antisemitima prijelomna točka, nakon koje mu nikad više neće dati potporu. Bivši demokratski zastupnik u skupštini New Yorka Dov Hikind podupirao je Trumpa u utrci za predsjednika 2016. i 2020. godine., no nakon njegove večere s dvojicom zloglasnih promicatelja antisemitske retorike ovaj je istaknuti židovski lider iz Brooklyna rekao da je ‘njihovoj ljubavi kraj‘.

Trump se sam diskvalificirao, jasno i jednostavno, gotovo je s njim”, rekao je Hikind za Jerusalem Post. Ovaj incident po njemu nadilazi sve okvire, jer se Trump nije ni ispričao nakon što je režirao tu večeru s antisemitima. Rekao je samo da nije znao da poricatelj holokausta (Fuentes) jede s njim za istim stolom.

„Kako to da nitko nije guglao tko je bio na večeri s bivšim predsjednikom? Ne znam vjerujem li baš u to, no sutradan je svakako mogao sve znati o svojim gostima, jer su prenijeli svi mediji. Kako to da ni tad nije ništa rekao? Trump je smogao snage izjaviti tek da voli Kanyea Westa bez obzira na to što on govori jer govori lijepe stvari o njemu. Meni je to jadno”, izjavio je Hikind za izraelski dnevnik.

Trumpov sastanak s fašistoidnim figurama koje aktivno promoviraju antisemitizam bivšeg američkog predsjednika još jednom prokazuje kao tihog simpatizera poražene ideologije, ali i kao notornu budalu koja nije svjesna ni temeljnih civilizacijskih standarda u modernoj politici.

Reperu Kanyeu Westu je, primjerice, nakon niza antisemitskih komentara i problematičnih izjava nedavno bio blokiran i Twitter račun. U intervjuima je tvrdio kako voli Hitlera i da mu se divi zbog mnogih dostignuća poput autocesta, a židovskom narodu je na twitteru objavio i metaforički rat, što ga je naknadno koštalo milijunskih sponzorskih ugovora. Nicka Fuentesa je američko ministarstvo pravde odavno označilo kao bijelog supremacista i antiseminista, još otkako je organizirao skupove ujedinjenja desnice u Charlotteswilleu i tvrdio da Židovi oduvijek stoje na putu ukidanja legalizacije pobačaja.

Kućno druženje s ovakvim šljamom Trumpa nije koštalo samo potpore njegovih židovskih podupiratelja i donatora, nego i republikanskih kolega.

„U Republikanskoj stranci nema mjesta za antisemitizam ili nadmoć bijele rase”, rekao je čelnik konzervativaca u Senatu Mitch McConnell. Svatko tko se sastane s ljudima koji zastupaju to gledište mora biti svjestan minimalne vjerojatnosti da će ikada biti izabran za predsjednika Sjedinjenih Država.”

Od svojega bliskog prijatelja morala se ograditi i žestoka židovska republikanka Inna Vernikova koja je pozvala i sve republikanske čelnike da zbog izdaje osude Trumpa.

“Dok je bio predsjednik, Trump je učinio više za židovski narod i državu Izrael od bilo kojeg predsjednika u modernoj povijesti. Ali kada provodi vrijeme s pojedincima koji otvoreno podržavaju Hitlera, sav integritet, moral i vodstvo naše stranke stavljeni su na kušnju. Republikansko vodstvo mora učiniti ono što je ispravno: osuditi njegove postupke i javno ga pozvati da se ispriča i distancira.” – izjavila je Vernikova.

Povezane vijesti

NASA-in DART noćas je udario u asteroid i promijenio mu putanju: Sve je zabilježeno, pogledajte snimku

admin

Ostale bez roditelja: Preživjele bebe prevezene u Ankaru predsjedničkim avionom

admin

VELIKA BRITANIJA: Ukrajinci su taktički iznenadili na jugu, pred Rusima je ključna odluka

admin