Search
Close this search box.

Kompanija iz Konjica potpisala dva ugovora sa Saudijcima teška 80 miliona KM

Podijeli članak:

Kompanija namjenske industrije ”Igman” d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije ”World Defense Show 2024”, koji se održava u Saudijskoj Arabiji, svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona konvertibilnih maraka.

”World Defense Show” sajam vojne industrije koji se od 4. do 8. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja.

Među dužnosnicima koji su nazočili prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domeni obrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije ”Igman” d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, izaslanstvo kompanije ”Igman” predvođeno direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića, iskoristilo je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

”Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne industrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih obrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage opskrbljuju našim proizvodima. Dokaz je to naše kvalitete i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana suradnja s obrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započete prije nešto više od desetljeća”, kazao je direktor kompanije ”Igman” Đahid Muratbegović, priopćeno je iz spomenute kompanije.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka