Search
Close this search box.

Koliko su zaradili Joshua i Ngannou od bokserskog spektakla u Saudijskoj Arabiji

Podijeli članak:

Anthony Joshua i Francis Ngannou zaradili su impresivne honorare za borbu koju su kasno sinoć odradili u Saudijskoj Arabiji, a u kojoj je britanski bokser upisao veliku pobjedu sa stilom.
Joshua je produžio svoj niz neporaženosti na četiri borbe nokautiravši Ngannoua u finišu druge runde. Bivši dvostruki ujedinjeni prvak svijeta u teškoj kategoriji slavio je protiv bivšeg UFC prvaka, a za to je zaradio impresivnu novčanu svotu.Britanski bokser je inkasirao više od 35 miliona eura, s tim da još uvijek nije zvanično potvrđena cifra. S druge strane, Ngannou je zaradio oko 20 miliona eura, što je dvostruko više od zarade koju je imao u borbi protiv Tysona Furyja.

Tako je Joshua za ovu borbu zaradio jednaku svotu novca kao u tri posljednje borbe protiv Jermainea Franklina, Roberta Heleniusa i Otta Wallina, što dovoljno pokazuje koliko je borilački spektakl u Saudijskoj Arabiji bio novčano praćen.

Što se tiče same borbe, Joshua je već od starta prve runde pokazao dominaciju, a protivnika je riješio fantastičnim “overhand” udarcem u finišu druge runde kada Kameruncu više nije bilo spasa.

To mu je bila druga bokserska borba u karijeri i obje je izgubio. Podsjetimo, prethodno se borio u boksu i s Tysonom Furyjem, a poražen je kontroverznom sudijskom odlukom. U toj borbi ostavio je znatno bolji utisak nego sinoć u Saudijskoj Arabiji.

 

 

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hercegovac Jozo Soldo svestrani je kreativac. Soldo je svoj hobi izrade industrijskih lampi i...

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....