Search
Close this search box.

Koliko su Jajčani bili romantični za Valentinovo i šta su najviše kupovali ?

Podijeli članak:

Iza nas je „najromantičniji“ dan u godini. Valentinovo je, uz Dan žena, dan i kada se kupuje najviše cvijeća i poklona. Svake godine djevojke i žene širom svijeta na Valentinovo zajedno dobiju oko 50 miliona ruža. Pitali smo se da li su i koliko su Jajčani romantični ? Decor Studio Jajce nudi širok asortiman za ovakve i slične praznike, od cvjetnih aranžmana svih vrsta, buketa, flower boxova, vječnih (dehidriranih) ruža, balona na helij i raznih dekoracija za ovu i još različitih prilika.

Manda Radovac, nova vlasnica Decor Studia, s obzirom da je ovo njeno prvo Valentinovo kako se bavi ovim poslom, kazala je kako je jako zadovoljna potražnjom i izborom za ovogodišnje Valentinovo.

– Mogu slobodno da kažem da su moji Jajčani veliki romantičari, pozitivno sam iznenađena koliko zapravo drže do tog „najljubavnijeg“ dana u godini. Kupovalo se mnogo, i tu nema dobne granice, kupovali su podjednako i mladi i stariji. Mislim da s razlogom postajemo sve posjećeniji turistički grad, upravo zbog te pozitivne energije koja proizlazi iz naših ljudi, kazala je Manda.

Zbog vremena u kojem živimo često se pitamo da li stvarno postoje oni koji i danas vjeruju u romantiku i cvijeće. Istina je da i dalje ima neizlječivih romantika koji od cvijeća i poklona nikada ne odustaju.

– Muškarci se više odlučuju za bukete, flowerboxovi su im još uvijek veća nepoznanica, mada ima i onih koji su se potrudili i dođu sa fotografijom, što mi je posebno drago. Definitivno više dolaze muškarci, jer žene uglavnom uzimaju parfeme, poklon setove i slične poklone za svoje odabranike, tako da ne umanjujem ni njihovu ulogu u ovom ljubavnom danu, kazala je Manda za Jajce Online.

S obzirom da nam se bliži 8. mart, Međunarodni dan žena, vrijeme je za pripreme i da već započnete sa razmišljanjem kako obradovati drage žene u vašem okruženju. Iz Decor studia su nam kazali kako su uveliko počele pripreme za 8. Mart i da je ovaj period za one koje se bave ovim poslom jako buran i da je dosta velika potražnja za cvijećem i poklonima.

– Lagano krećemo i s pripremama za 8. Mart, imamo jedinstvenu ponudu za naše firme i vjerne kupce. Međutim kako je 8. Mart dan svih žena, i onih koje nisu zaljubljene, pa je darivanje šireg spektra, darivaju se i bake, mame, sestre, prijateljice, učiteljice, kolegice. Uglavnom se uzimaju ruže, karanfili i manji buketići, no često se odlučuju i na sobne biljke poput orhideja, anturijuma i različitih sukulenata, kazali su iz Decor studia.

This slideshow requires JavaScript.

Manda Radovac, nova vlasnica Decor Studia, po zanimanju diplomirani agronom, kazala je kako je ljubav prema ovome poslu vjerovatno urođena i da svaka sitnica i svaki detalj imaju neki predodređeni značaj, te da je danas zaista lijepo baviti se ovim poslom jer je Internet sada neiscrpan izvor ideja i inspiracije.

Decor Studio se trudi pratiti najnovije trendove i ono što nam društvene mreže plasiraju kao moderno, kako bi Jajčanke i Jajčani pratili svjetske trendove i bili u toku.
Planiranja, dizajniranja i dekoriranja vjenčanja i ostalih eventa, kao poslovnih večera, domjenaka, rođendana, godišnjica, zaruka i slično, izrada pozivnica, zahvalnica za goste, revera, menu karti, personaliziranih kutijica za vjenčano prstenje…

Svi oblici cvjetnih aranžmana poput buketa, flowerboxova, aranžmana za groblje/mezarje, pakovanje poklona, različite varijante foto-kutaka, rasporeda za sjedenje, stalak za piće dobrodošlice i slično samo su dio onoga s čime se Decor studio ponosi.

Zasigurno je Decor Studio našem gradu donio nešto novo i drugačije.

 

 

 

(Jajce Online/Adna Smajlović Skopljak)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ovo je jedna od najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini po ukupnim prihodima.

Za veliki broj ljudi nezamislivo je biti bez interneta makar i na nekoliko sati....

Tačan datum puštanja u promet počiteljskog mosta još nije poznat, a iz JP Autoceste...

Košarkaši Partizana sinoć su savladali Valensiju rezultatom 79:66 te se na taj način oprostili...

Goran S. (35), državljanin Srbije, pojaviće se pred sudom u švajcarskom gradu Belincona kako...

Devet mjeseci nakon što je teško pretučen u Bratuncu, protiv snimatelja i muzičara Osmana...