Search
Close this search box.

Koji su životni put odabrali nasljednici bh. zvijezda

Podijeli članak:

Dok javnost o bh. zvijezdama zna mnogo toga, oni svoje nasljednike čuvaju daleko od očiju javnost i malo toga o njima procuri u javnost.

Dino Merlin i njegova supruga Amela imaju kćerku Naidu i sina Hamzu. Oboje su diplomirali na prestižnim univerzitetima. Naida je završila postdiplomski studij na Oksfordu u Velikoj Britaniji, dok je Hamza studirao u Njemačkoj i Turskoj. On je danas porodičan čovjek koji ima sina Nezira, koji je veliki ponos djeda Dine.

Naida je član profesionalnog tima svog oca, koji je najveća muzička zvijezda na ovim prostorima.

Oboje Merlinove djece žive u Sarajevu.

Hari Mata Hari iz prvog braka ima kćerku Nađu i sina Damira, dok se Mak rodio u vanbračnoj vezi.

Emir Hadžihafizbegović. Avaz

– Sinovi Mak i Damir su elektroničari, sve rade najbolje. Kćerka Nađa je doktorica. Oni su u Njemačkoj i Sloveniji, zadovoljan sam kako su se snašli – izjavio je Hari jednom prilikom, a odavno je i djed.

Sin Halida Bešlića Dino sa suprugom i djecom živi u Njemačkoj i također se ne bavi javnim poslom.

Branko Đurić Đuro otac je troje djece. Sin Filip rodio se u prvom braku s Nevenom, dok s Tanjom Ribič ima kćerke Zalu i Ellu.

Filip se bavi fotografijom. Kćerka Zala završila je prestižnu glumačku školu HB Studio u Njujorku i već je ostvarila zavidne uloge. Osim glume, Zala piše pjesme i poeziju.

Mlađa Ella ne krije da je muzika njena velika ljubav.

Kćerka Emira Hadžihafizbegovića, Amra, donekle je krenula očevim stopama, jer se bavi produkcijom koju je diplomirala u Sarajevu. Sin Edin je diplomata i oboje žive u Sarajevu.

 

 

(avaz)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka