Search
Close this search box.

Koeficijent na neriješeno strmoglavo pada, sumnja se u regularnost utakmice Eura

Podijeli članak:

Nakon što se saznalo da neriješen ishod utakmice posljednjeg kola grupne faze selekcije Slovačke i Rumunije vodi u nokaut-fazu Evropskog prvenstva, koeficijenti u svjetskim kladionicama su strmoglavo pali.

Nikada u historiji evropskih prvenstava nije se dogodilo da sve četiri reprezentacije u jednoj grupi uoči posljednjeg kola imaju isti broj bodova, a to donosi specifičnu situaciju za selekcije Slovačke i Rumunije.Grupa E Evropskog prvenstva u Njemačkoj ostat će zauvijek u statističkim knjigama nogometne historije kao prva ikada u kojoj se dogodilo da sve četiri selekcije u posljednje kolo ulaze poravnate bodovno na tabeli.

Već smo pisali da to donosi mogućnost da selekcije Slovačke i Rumunije u međusobnom duelu odigraju neriješeno te obje prođu u nokaut-fazu. S druge strane, u grupi su još Belgija i Ukrajina, koje svoj meč igraju isotovremeno, prekosutra od 18 sati, a da tu ima “vatre”, govore najnovije informacije o strmoglavom padu koeficijenta u svjetskim kladionicama.

Da je neko prije početka Eura ponudio selekcijama Rumunije i Slovačke prolaz, objeručke bi ga prihvatili, a u ovom slučaju obje selekcije s jednim bodom prolaze dalje.

Sumnja u regularnost utakmice prilično raste pa je zahvaljujući uplatama širom svijeta koeficijent s 3.50 pao na 1.90 u trenutku pisanja ove objave. Ljudi iz različitih krajeva svijeta vjeruju u miroljubivu podjelu bodova koja bi zadovoljila obje selekcije pa tako i uplaćuju novac na pogađanje njenog ishoda.

Tako već određeni mediji širom svijeta pišu o sumnjivom padu koeficijenta u svjetskim kladionicama, a što je epilog velikih uplata na podjelu bodova.

U najtežoj situaciji u grupi je Ukrajina, kojoj ni bod ne garantuje prolaz dalje jer se nalazi na posljednjoj poziciji s najslabijom gol-razlikom, a u posljednjem kolu igra protiv favorizovane Belgije.Raspored posljednjeg kola Grupe E:

Srijeda:

18:00 Slovačka – Rumunija

18:00 Ukrajina – Belgija

Tabela:

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...

Nakon što je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen budžet institucija...