Kodro o otkazu sa klupe BiH: To je političko pitanje, malo je sumnjivo, ali dobro sam

Podijeli članak:

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro je u razgovoru za španske medije otkrio zbog čega je dobio otkaz na klupi Zmajeva.

Istakao je da se nije još navikao na to, ali da je riječ o političkom pitanju te da je sve malo sumnjivo, no dodao je da takve stvari ne prima previše k srcu.

“To je političko pitanje, malo je sumnjivo, ali dobro sam. Proveo sam nekoliko dana u Španiji, sigurno je da me to dirnulo poslije svega što se desilo, ali iskustvo vam daje mogućnost da ovakve stvari ne primate previše k srcu. To je što je”, rekao je Kodro te dodao:

“Živimo u svijetu koji je takav kakav je i moramo ga znati pravilno procijeniti i nastaviti dalje, nema druge. Doživio sam sve u svijetu nogometa, a stvari koje su se desile vas tjeraju da proživite nešto drugačije. Nije da sam se navikao na to, ali možete odlučiti vidjeti stvari sa određene distance i ne vezivati se za ono što se dešava u tom trenutku”.

Podsjetimo, Kodro je imenovan na mjesto selektora Bosne i Hercegovine 3. augusta, a otkaz je dobio nešto više od mjesec kasnije, 21. septembra.

Na klupi Zmajeva je vodio dvije utakmice i to protiv Lihtenštajna kući i Islanda u gostima. Zabilježio je pobjedu protiv Lihtenštajna i poraz od Islanda zbog čega je dobio otkaz sa klupe naše nacionalne selekcije.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...