Kodro: Morao sam misliti na sebe, smatram da ću više igrati iako mi niko ništa ne garantuje

Iako je već debitovao za Valladolid, španski klub je danas priredio predstavljanje Kenana Kodre, zajedno sa urugvajskim lijevim bekom Lucasom Olazom, koji je došao iz Boce Juniors.

Iako je već debitovao za Valladolid, španski klub je danas priredio predstavljanje Kenana Kodre, zajedno sa urugvajskim lijevim bekom Lucasom Olazom, koji je došao iz Boce Juniors.

Kodro je nedavno došao iz Athletic Bilbaa na posudbu do kraja sezone, s mogućnošću otkupa ugovora, a u nedavnom porazu od Huesce (1:3) dobio je priliku za debi kada je u drugom poluvremenu ušao s klupe.

“Došli su lijepi momenti za Athletic, ali u trenucima kada sam donosio odluku, morao sam misliti na sebe. Došao sam zato što nisam imao dovoljno minuta i igrao u kontinuitetu. To me je natjeralo da sa agentom zaključim da je najbolje da odem tamo gdje ću imati veći minutažu”, rekao je Kodro na predstavljanju, a zatim se osvrnuo na novi klub:

“Ljudi misle da situacija nije dobra, ali Valladolid je još uvijek van zone ispadanja. Važno je znati da je liga veoma izjednačena. Situacija je privremena i ekipa je dobre volje. Kada sam došao ovdje vidio sam veoma ujedinjenu grupu, s jako dobrim ljudima. Ne sumnjam da ćemo krenuti naprijed i doći do cilja što je prije moguće. Za mene je ovo jedinstvena prilika. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano i da ću prikazati svoju najbolju verziju”.

Bosanskohercegovački napadač otkrio je da mu je Valladolid bio prva opcija za nastavak karijere kada je donio odluku da napusti Athletic Bilbao.

“Moja prva opcija bio je Valladolid i mislim da ovdje mogu postići više kontinuiteta nego u Athleticu, iako također znam da mi niko ne može ništa garantovati. Napadači “žive” od golova. Ako ne budem igrao, to će biti odluka trenera. Ja dolazim na posao i da dam sve što je u mojoj moći”, istakao je 27-godišnji napadač.

KOMENTARI