Kodro: Imamo problem s Barišićem i Ahmedhodžićem

Podijeli članak:

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine jučerašnjim okupljanjem i treningom nu Trening-centru FK Sarajevo u Butmiru kreće s pripremama za utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda u sklopu kvalifikacija za EURO.

Novo okupljanje – novi selektor. Kormilo Zmajeva preuzeo je Meho Kodro koji je poslije tri vezana poraza na klupi Zmajeva naslijedio Faruka Hadžibegića.

– Prelijep osjećaj. Jedva sam čekao da dođe taj momenat. Više od mjesec sam selektor i bilo je dosta “pripremnih radova”.

Igrači su baš raspoloženi, neki mi izgledaju vedri. Vjerovatno to ima veze i sa njihovim zadnjim nastupima, gdje dosta naših igra u dobroj formi. Jedna optimistična situacija – rekao je Kodro.

Selektor i stručni štab imat će malo vremena za pripreme. Na teren će već u petak kada u Zenici gostuje Lihtenštajn.

– Od samog starta znali smo na koje vrijeme možemo ra računamo. Nadam se da će ono što smo zamislili biti produktivno, da će igrači prihvatiti i na kraju da će dati rezultat – poručio je Kodro.

Ni ovo okupljanje ne prolazi bez problema s povredama.

Imamo problem s Barišićem, došao povrijeđen. Obavio je neke preglede, sutra ima još neke. Tokom dana očekujemo Ahmedhodžića, treba da dođe. I on je imao neki problem s povredom pa ćemo vidjeti na čemu je sve – dodao je bh. selektor.

Podsjetimo da je ranije zbog povrede dolazak otkazao Miroslav Stevanović, a umjesto njega je pozvan Luka Menalo.

Kodro je poručio da će dosta pažnje posvetiti taktičkim zamislima.

– Organizacija je za mene vrlo važna. Radit ćemo taktičke zamisli. Ekipa treba imati tri-četiri prepoznatljiva koncepta. Da na taj način pokušamo vratiti samopouzdanje. Nadam se da ćemo pogoditi s onim što ćemo tražiti od igrača – zaključio je selektor Zmajeva.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...