Jajce Online
TURIZAM

Kod Vlasenice će biti izgrađen ski-centar vrijedan 40 miliona KM

Izgradnja Ski-centra “Igrišta” kod Vlasenice uskoro će početi, a vrijednost ugovorenih radova je 13 miliona KM, izjavio je danas u Vlasenici ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je rekao da će ove sedmice Vlada donijeti novu odluku u smislu pokretanja daljih akcija o pitanju obezbjeđenja sredstava za završetak kompletne investicije koja će na kraju koštati oko 40 miliona KM.

On je istakao da će ovo zasigurno otvoriti nova radna mjesta i donijeti novu perspektivu cijelom ovom kraju, a budući da će biti još jedna destinacija, rasteretiće i Olimpijski centar “Jahorinu”.

“Da bi se došlo do takvih projekata moramo raditi na pitanju putne infrastrukture, uspjeli smo da rehabilitujemo put od Zvornika do Vlasenice, u ovoj godini se nastavlja prema Han Pijesku i dalje prema Istočnom Sarajevu”, rekao je Ćorić.

Namjera je, kaže, da na ovim planinskim prevojima, uz Vlasenicu i preko Romanije obezbijede i treću traku da bi ubrzali protok saobraćaja i poboljšali bezbjednost saobraćaja na ovom prostoru.

 

 

(biznis.info)

Povezane vijesti

Mostar uvodi turističku karticu koja nudi brojne pogodnosti za turiste

admin

Turistički novinari iz šest zemalja boravili u studijskom posjetu Hercegovini

admin

Totalno drugačija mediteranska zemlja: 8 razloga zbog kojih morate posjetiti Izrael

admin