Search
Close this search box.

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): ‘Tražili 50.000 maraka’

Podijeli članak:

Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba, iz Federalne uprave policije.

Kako nam je potvrđeno iz ove ustanove, istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji.

Te osobe su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija. Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba federalni inspektor Ervin Mušinović.

Kako smo saznali, sumnja se da su ove osobe putem društvene mreže TikTok objavile da su povezane sa nestankom djevojčice Danke Ilić.

Zbog nestanka male Danke prvi put se u Srbiji u utorak uvečer, 26. marta, oglasio Amber alert sistem “Pronađi me”.

Policija je  u četvrtak, 27. marta, obustavila pretragu terena u Banjskom polju i Brestovačkoj banji, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju u petak, 28. marta, u toku dana kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo juče u policijskoj stanici u Boru.

Ispred mjesta gdje je djevojčica Danka Ilić (2) nestala prije tri dana u Banjskom polju kod Bora stigao je bager, mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja.

Podsjetimo, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak komentarisao je za portal  Radiosarajevo.ba nestanak djevojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

Ministar je poručio da su policijski organi Bosne i Hercegovine, pa tako i Federalna uprava policije, do utorka, 25. marta, nisu obavješteni od strane Republike Srbije kako je raspisana potraga za nestalom maloljetnom djevojčicom koja je nestala na teritorij Republike Srbije.

“Kontaktirali smo Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja djeluje kao Nacionalni centralni biro INTERPOL-a, a iz koje nam je rečeno kako još uvijek nije stigla informacija o nestanku djevojčice”, pojasnio je ministar za naš portal.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Pogledajte fotografije akcije FUP-a kod Sarajeva:

FUP uhapsio tri osobe koje su tvrdile da su povezane s nestankom Danke Ilić (3)
Foto: FUP: FUP uhapsio tri osobe koje su tvrdile da su povezane s nestankom Danke Ilić (3)
FUP uhapsio tri osobe koje su tvrdile da su povezane s nestankom Danke Ilić (3)
Foto: FUP: FUP uhapsio tri osobe koje su tvrdile da su povezane s nestankom Danke Ilić (3)

Radiosarajevo.ba

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...

Francuski Luvr mogao bi da premjesti “Mona Lizu” u posebnu podrumsku prostoriju da bi...

Demineri su u protekloj godini očistili prostor od više od dva miliona kvadratnih metara...