Search
Close this search box.

Ko su najbogatija djeca na svijetu: Nemaju ni 12 godina, a posjeduju milijarde

Podijeli članak:

Kada čujete izraz “bogato dijete”, možda ćete pomisliti na nekoga rođenog sa “zlatnom kašikom u ustima” – nasljednika bogatstva. Iako to može biti tačno u mnogim slučajevima, neki od najbogatijih mališana na svijetu takođe su zauzeti stvaranjem sopstvenih gomila bogatstva.

Preduzetništvo, nastupi slavnih ličnosti, modeling, YouTube kanali, sponzorisani postovi i maloprodajni poslovi su sve načini na koje mladi ljudi mogu da zarade milione.

U nastavku vam donosimo listu šestero najbogatije djece na svijetu i odakle dolazi njihovo bogatstvo, prema Yahoo listi.

1. Princeza Cahrlotte od Kembridža: 5 milijardi dolara

Princeza Charlotte je srednje dijete princa Williama i princeze Kate. Iako je Mary Claire izvjestila da se očekuje da će osmogodišnjakinja imati posao umjesto da joj zanimanje bude članica kraljevske porodice, to nije zato što joj nedostaje neto vrijednost.

REUTERS/Dylan Martinez

Umjesto toga, njeni roditelji su željni da pomognu Charlotte i njenom starijem bratu, princu Georgu, da izbjegnu kompleks “nasljednika i rezervnog” sa kojim su se suočili princ William i princ Harry.

Trenutno princeza Charlottte nema posao, a takođe nije dobila nasljedstvo, tako da je njena neto vrijednost određena njenom vrijednošću za britansku ekonomiju u smislu njene sposobnosti da ostvari milijarde u prodaji, navodi Reader's Digest of Australija.

2. Princ George Alexander Louis: 3,6 milijardi dolara

REUTERS/Andrew Couldridge

Devetogodišnji princ George je najstarije dijete Williama i Kate, trenutno drugi u redu za britanski tron. Baš kao i njegova sestra Charlotte, njegova neto vrijednost je određena njegovom vrijednošću za ekonomiju njegove zemlje i njegovom sposobnošću da ostvari milijarde u prodaji.

3. Blue Ivy Carter: 720 miliona dolara

Blue Ivy Carter, ima 11 godina, najstarija je ćerka pevačice Beyonse i repera Jay-Zija. Pored imovine povjerenja i investicija i naslijeđa, koje čine najveći dio njene neto vrijednosti, Blue Ivy ima zasluge za produkciju i pisanje pjesama, koje su jednake autorskim honorarima.

Napisala je pjesmu “Brown Skin Girl” za album sa soundtrakom za Disniyev live “The Lion King: The Gift“ iz 2019. Osim toga, interpretirala je verziju audio knjige “Ljubav u kosi”.

4. Stormi Webster: 410 miliona dolara

Petogodišnja Stormi Webster je najstarije dijete starlete Kylie Jenner i repera Travisa Scotza. Kao i Blue Ivy, Stormi ima sredstva povjerenja i investicije koje čine najveći dio njene neto vrijednosti.

5. North West: 375 miliona dolara

North West, 9 godina, je najstarije dijete Kim Kardashian i Kanyijea Westa. Najveći dio njene neto vrijednosti čine sredstva povjereništva i investicije. Međutim, radi na izgradnji sopstvenog brenda, što znači da će njena neto vrijednost vjerovatno eksponencijalno rasti.

View this post on Instagram

A post shared by North West (@norisblackbook)

 

Northina majka, Kim, je zaštitila Northino ime u raznim oblastima, uključujući zabavu, igračke, reklame i kozmetiku. Pored toga, North ima filmske zasluge – posljednja je bila sinhronizacija u filmu “Patrolne šape” iz 2023.

6. Vlad i Niki: 286,75 miliona dolara

Vlad i Niki predstavlja naziv YouTube kanala, na kojem se pojavljuju braća i sestre ruskog porijekla, rođeni u Americi, Vladislav Vašketov (rođen 26. februara 2013.), Nikita Vašketov (rođen 4. juna 2015.), Kristijan Sergej Vašketov (rođen 11. septembra 2019.) i Alisa Vašketova.

Njihovi roditelji, Sergej Vašketov i Viktorija Vašketov, potiču iz Moskve i vode ovaj kanal na čak 18 jezika. Djeca žive u Majamiju na Floridi i povremeno u Dubaiju. Njihov glavni kanal je 8. najposjećeniji na svijetu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...

Ovo je inspirativna priča o mladoj ekipi koja je u jeku korone zasukala rukave,...