Search
Close this search box.

‘Klub vijećnika NiP-a Jajce neće prisustvovati ovoj lakrdiji od svečane sjednice’

Podijeli članak:

Na redakcijski mail dobili smo sljedeći sadrđaj koji prenosimo u potpunosti:

– Poštovani sugrađani,

vijećnici NiP-a Jajce će bojkotovati Svečanu sjednicu povodom Dana općine Jajce, jer su prekršene procedure u radu Komisije za dodjeljivanje priznanja Općine Jajce, ponajviše zbog osobe koja je dobila najveće priznanje, a i za sebe ima sumnjivu ratnu i postratnu prošlost. Mi ne želimo biti dio takve jedne priče, gdje se sumnjivim licima dodjeljuju najviša općinska priznanja i time se srozava rad u etičkom i moralnim smislu, ne samo navedene Komisije, već i samog Općinskog vijeća Jajca kojeg smo dio.

Napomene radi, nismo mogli glasati pojedinačno za prijedloge, nego za odluku koja nam je predložena u paketu, iako u samim prijedlozima i nagrađenima zaista ima zaslužnih pojedinaca.

Svi prijedlozi koji su došli od Naroda i pravde Jajce su odbijeni od strane načelnika Općine Jajce, iako sam načelnik nije ovlašten da vrši selekciju prijedloga niti da svoj odabir šalje OV Jajce na odlučivanje, već to radi isključivo Komisija.

Komisija nije radila svoj posao i degradirali su čitavu ceremoniju, te su sve pretvorili u stranačke sitne interese, ovo bi se bi se trebalo u narednom periodu zvati nagrade SDA i HDZ, jer se vode isključivo s tim. Izborna je godina pa razumijemo da se moraju neki glasači i pridobiti, možda čak i ovim putem. Zaista osjećamo sram naspram ljudi koji su odbijeni, te se ovim putem izvinjavamo njima i njihovim porodicama, jer su odbijeni isključivo zato što su naši prijedlozi i bez jasnog osnova i uporišta u pravilniku.

Narod i pravda Jajce radi transparentno i uvijek smo otvoreni za sve sugestije, kritike ili konstruktivne ideje.Upravo radi toga mnogo građana se javilo u zadnjem periodu i smatraju također da niko ne treba dobiti neku nagradu ispred Općine Jajce ukoliko ima mrlja u prošlosti koja nije bila tako davno.

Klub vijećnika NiP-a neće prisustvovati ovoj lakrdiji od svečane sjednice, a našim građanima čestitamo dan Općine Jajce u nadi da ćemo svi zajedno dočekati neka bolja i sretnija vremena, stoji su saopćenju Naroda i pravde Jajce.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kod Kladnja je došlo do saobraćajne nezgoda u kojoj su povrede zadobile dvije žene,...

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...