Klanjana dženaza Adinu Dediću, hrabrom dječaku iz Jajca (FOTO)

Veliki broj sugrađana, komšija, prijatelja i rodbine došli su na posljednji ispraćaj Adinu Dediću koji je u ponedjeljak preminuo u Istanbulu nakon borbe s teškom bolešću, piše Jajce Online.

Tuga za sedmomjesečnom bebom vladala je među stanovnicima grada na Vrbasu i Plivi, gdje je danas ukopan na mezarju Carevo polje. Dženazu-namaz predvodio je glavni imam MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić.

Da podijele bol i tugu s porodicom Dedić, prisustvovali su i drugi predstavnici iz javnog života općine Jajce.

Podsjećamo, Adin je preminuo u istanbulskoj “Acıbadem Bakırköy” klinici, gdje je nedavno otputovao s roditeljima Jamsirom i Elmom Dedić kada mu je 5. februara urađena operacija na srcu.

Operacija je bila jako zahtjevna, a izveo je jedan od najboljih kardiologa Evrope, prof.dr. Yusuf Kenan Yalçınbaş. Nakon što je bio više od 10 dana u induciranoj komi, njegovo hrabro srce nije moglo više izdržati i zauvijek nas je napustilo.

On je bolovao od Fallotove tetralogije (četiri prirođene greške: velikog defekta ventrikularnog septuma, opstrukcije izlaznog dijela desnog srca, hipertrofije desne klijetke i jašuće aorte) i Downovog sindroma, i već duže vremena bio je na liječenju.

 

 

(Jajce Online)