KK ‘Mladost’ Mrkonjić Grad: Ljubav prema košarci jača od svega

Naša ekipa posjetila je treninge pionirske selekcije muške ekipe Košarkaškog kluba Mladost iz Mrkonjić-Grada te ženske kadetske ekipe istog kluba.

Ninoslav Milošević trener je ženske ekipe.

– Treninzi su tri puta sedmično, kad ugrabimo priliku, imamo i četvrti termin. Imamo nekih 55 članova, a ta cifra oscilira, nekad imamo i po 60 djece na treninzima u toku sedmice, kaže Milošević, koji se potom osvrnuo na treniranje u vrijeme koronavirusa.

– Postoji neka bojazan od prekida i bolesti, koja bi nas spriječila u radu, ali osim one pauze na početku pandemije nismo imali prekida, tako da uz neke predostrožnosti i poštovanje mjera imamo kontinuitet u radu i nadam se da će problemi da nas zaobiđu, poručio je Milošević.

Radan Gavrić je trener muške pionirske selekcije i pomoćnik u stručnom štabu prvog tima.

– U pionirskoj selekciji brojimo između 22 i 25 dječaka, djeca su redovna na treninzima, vole košarku i posvećena su radu. Na početku pandemije, kao i sve u državi, stali smo s treninzima. Napravili smo pauzu, dok nismo dobili dozvole da se može krenuti s treninzima. Imali smo problema da roditelji nisu dozvoljavali određenom broju djece da treniraju. Nisu ni roditelji znali kakve posljedice mogu biti. Ali kako je vrijeme odmicalo, već smo znali neke principe, roditelji su postajali slobodniji, najviše iz razloga što djeca vole košarku, kazao je Gavrić.

Četrnaestogodišnji Lazar Vidović trenira košarku četiri godine.

– Košarku sam zavolio zbog velikog broja poznatih igrača i čiji mi se stil igranja sviđa, pogotovo stil igrača u NBA ligi, ističe Vidović.

U vrijeme koronavirusa treninzi nisu isti kao ranije.

– Na početku je bilo puno čudnije nego sad, malo nas je dolazilo na treninge. Sada je sve malo normalnije, ali ranije niko nije očekivao da će se trenirati. Sve je dobro prošlo, treniramo punim gasom i idemo u nove pobjede. U pauzi sam radio kućne vježbe, nije se moglo nigdje izlaziti, jedva smo čekali da se vratimo u dvoranu i počnemo trenirati, rekao je Lazar Vidović.

I Daniel Iliktarević ima 14 godina.

– Volim sve sportove, pa tako i košarku, zbog svega što donosi, kaže Iliktarević.

– U vrijeme pandemije koronavirusa teško je trenirati zbog neredovnih treninga, ali uklapamo se i trudimo. Dok je bila pauza, koliko sam mogao, išao sam na igrališta, ali i individualno trenirao, rekao je Iliktarević.

Dragana Tešanović ima 16 godina.

– Košarku sam počela trenirati iz ljubavi, jer je to moj omiljeni sport, govori Dragana, koja se potom osvrnula i na treninge u vrijeme koronavirusa.

– Treninzi su nekako malo čudni, ali opet pokušavamo da sve to dovedemo u neku normalu, pridržavamo se svih mjera i jedva čekamo da ovo sve prođe. Pauza je bila veoma duga, navikla sam da mnogo treniram, bilo je dosadno i stalno sam razmišljala da jedva čekam da se vratim. Povratak na teren je pokazao neko novo svjetlo, istakla ja Dragana Tešanović.

I Anđela Savić ima 16 godina.

– Košarka je sport koji sam počela da treniram iz ljubavi i dalje to radim i želim da nastavim, govori Anđela Savić, koja je potom govorila o treninzima u vrijeme koronavirusa.

– Pridržavamo se svih mjera, treninzi su pomalo neobični. Dok je bila pauza i dok smo bili kući, trudili smo se da radimo na fizičkoj spremi, jer nismo imali mogućnosti da radimo s loptom. Jedva smo čekali povratak i nadamo se da ćemo ubrzo da se vratimo na staro, zaključila je Anđela Savić.

(oslobodjenje.ba)