Search
Close this search box.

KK ‘Igokea’ osvajač turnira u Jajcu

Podijeli članak:

Selekcija trenera Kelečevića savladala je, u furioznoj finalnoj utakmici koja je opravdala sva očekivanja, svoje vršnjake iz OKK ‘SLOBODA’ Tuzla rezultatom 85:75 te tako po prvi put osvojila pehar kraljevskog grada. Priznanja su dodijelili načelnik Općine Jajce, gospodin Edin Hozan te Predsjedavajući općinskog vijeća, Josip Topić.

3. MJESTO NA 9. MEĐUNARODNOM KOŠARKAŠKOM KUPU KRALJEVSKOG GRADA JAJCE OSVOJILA JE EKIPA KK ‘CERAK’ BEOGRAD

Dječaci iz Beograda savladali su svoje vršnjake iz KK ‘Dragons’ Tuzla rezultatom 35:44 te tako osvojili bronzanu medalju u sjajnoj utakmici. Čestitke! Priznanja je uručila Ministrica pravde u Vladi SBK/KSB, Božana Petrović.

Najbolji strijelac bio je MAK OMEROVIĆ (OKK ‘SLOBODA’ TUZLA). Mak je na tri utakmice postigao ukupno 97 poena sa prosjekom od 32.3 poena. Čestitke! Priznanje je uručio prijatelj kluba, Marek Wasowicz.

Za najkorisnijeg igrača turnira, popularnog MVPa, proglašen je kapiten ekipe KK ‘IGOKEA’ ALEKSANDROVAC, MARKO GRUBEŠIĆ. Čestitke! Priznanje je uručio predsjednik KK ‘Vodopad’ Jajce, Denis Zjajo.
Ovim putem se zahvaljujemo KK ‘Ilidža’ Sarajevo koji su uručili poklone zahvalne našem klubu te Općini Jajce.

U protekla dva dana odigrano je 12 utakmica, a preko 100 talentovanih dječaka pokazali su svoje košarkaške sposobnosti i umijeća.

-Uprkos problemu koji je nastao prvi dan zbog nedostatka električne energije na području cijele Općine Jajce i nemogućnosti održavanja prvog dana turnira, prezadovoljni smo organizacijom kompletnog turnira i kako je sve proteklo u najboljem redu. Atmosfera je bila na vrhuncu a utakmice su donijele sjajne duele. Sretni smo da su svi učesnici dobili pozitivan dojam o turniru i našem prelijepom gradu i ponosni smo na cjelokupnu organizaciju; hvala svim sponzorima i prijateljima koji su podržali ovaj naš mali poklon našem kraljevskom gradu. Vidimo se iduće godine na jubilarnom 10. Međunarodnom košarkaškom kupu kraljevskog grada, Jajce 2025., poručili su iz Organizacionog odbora.

Turnir je uspješno organizirao naš klub, a generalni pokrovitelj bila je Općina Jajce na čijem je čelu Edin Hozan.

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....

Podaci “Polazne studije o ekonomiji brige i njege u Bosni i Hercegovini” koju je...

Nezavisna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić podnijela je na današnjoj sjednici inicijativu...