Jajce Online
TURIZAM

Kipar savršena destinacija za parove

Mediteransko ostrvo Kipar je destinacija koju moraju posjetiti ljubitelji luksuza, a sa svojom intrigantnom historijom, bogatom kulturom i, naravno, dugim pješčanim plažama, ima mnogo toga da ponudi onima koji traže opušteni i okrepljujući odmor.

Treće najveće i najnaseljenije ostrvo na Mediteranu je idealno za parove koji će uživati u zadivljujućim zalascima sunca, pejzažima koji oduzimaju dah, šarmantnim restoranima na obali i elegantnim koktel barovima.

Kipar je dom nekih od najljepših plaža na svijetu, što ga čini savršenim izborom za sve koji traže pješčane obale i duge, vruće dane na suncu.

PROČITAJTE JOŠ:   Turistička sezona u Hrvatskoj odlično počela

Od čistog bijelog pijeska plaže Paliohori do prelijepih tirkiznih voda Aja Nape, bit ćete oduševljeni prelijepom obalom ostrva i naizgled beskrajnim izborom plaža sa Plavom zastavicom. Dok su neke plaže popularne među porodicama, malo skrenuti sa utabanih staza je savršen način da otkrijete osamljene uvale i neke od najbolje čuvanih tajni Kipra, gdje se možete opustiti i uživati u mirnim trenucima.

Sa više od 10 posto ostrva prekrivenim prirodnom vegetacijom, Kipar je jedno od onih mjesta gdje uvijek možete pronaći poglede vrijedne divljenja.

Povezane vijesti

Korčula među pet najljepših ostrva svijeta, a evo i zašto

admin

Najljepši grčki otoci koje trebate posjetiti

admin

Mistične lokacije Južne Amerike koje ostavljaju bez daha

admin