Search
Close this search box.

“Kids&Teens Fashion Day“ u Sarajevu oduševio najmlađe koji su donirali garderobu za vršnjake iz SOS Dječija sela BiH

Podijeli članak:

Ljubitelji mode iz naše zemlje, ali i iz regiona posljednjih dana okupili su se u glavnom gradu BiH na “Leda BH Fashion Weeku Sarajevo Live & Digital” (BHFWSA).

Kao najveći modni događaj u Bosni i Hercegovini, BH Fashion Week Sarajevo se neprestano razvija, predstavljajući etablirane BH modne ikone, a istovremeno promovirajući talente u usponu.

Na “Leda BH Fashion Weeku Sarajevo Live & Digital”, koji se održava do 25. juna, publika uživa u predstavljanju više od 45 afirmiranih i neafirmiranih dizajnera bosanskohercegovačke modne scene, ali i nekoliko inozemnih modnih brendova.

U sklopu ovog jedinstvenog modnog događaja po prvi put je održan “Kids&Teens Fashion Day”, vrhunski modni događaj za najmlađe i najslađe.

Ljubitelji mode su istinski uživali u ekskluzivnom prostoru poslovnog objekta “Galerija Tower”.

Dan mode i stila bio je posvećen djeci i roditeljima ljubiteljima lijepog, modernog i kvalitetnog stila i načina života.

– U sklopu “Kids&Teens Fashion Daya” održane su revije modnih brendova “Pands Kids”, “Lego Store”, “Alma design by A”, “Fisher Price”, “Barbie” i “Asja Design”… Djeca su uživala u “Pez” bombonama, “Quickie” kroasanima, družila se sa maskotom igraone “Play korner” i fotografisala se sa “Barbie”. “Kids&Teens Fashion Day” bit će održavan kao sastavni dio ovog i svih narednih BHFWSA, a njegov cilj je da se našim najmlađim i njihovim roditeljima, po ugledu na svjetske trendove, obezbijedi učestvovanje na najvišem profesionalnom nivou u praćenju novih modnih trendova. Ovim projektom BHFWSA želi podržati dječiji modni dizajn, kao i proizvodnju i plasman dječijih proizvoda na bh. tržište – kaže Alma Musliović, direktorica modne agencije “NovamaS” i jedna od organizatorica “Kids&Teens Fashion Daya”.

This slideshow requires JavaScript.

“Kids&Teens Fashion Day” imao je i humanitarni karakter i najmlađi su za vršnjake iz SOS Dječija sela BiH donirali second hand odjeću.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi...

Bosna i Hercegovina je širom svijeta poznata po svojim prirodnim ljepotama. Prelijepa jezera, rijeke...

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat pod estradnim imenom Irdin Dinči, a koji...

Meteorolog Nedim Sladić je otkrio da bi izuzetno sparno vrijeme moglo potrajati bar još...

Honor je jučer u Kini predstavio Honor Magic V3 koji se izdvaja kao vrhunac...

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavilo je podatke da je Komisija za uništavanje opojnih...