Kevin iz filma “Sam u kući” podržao zahtjev da se Trump izostavi iz drugog dijela filma

Glumac je time podržao one koji su prethodno pozvali da se to učini. Poziv je uslijedio nakon što su Trumpove pristalice nasilno ušle u Kongres, a Culkin je podršku objavio na Twitteru.

Podsjećamo, Trump se nakratko pojavio u sceni zajedno s Culkinom u drugom nastavku vrlo popularnog filma iz 1992. godine, u kojem je Culkin glumio dječaka Kevina.

Na Twitter objavu “Peticija da se Trump u ‘Sam u kući’ zamijeni 40-godišnjim Macaulayem Culkinom”, 40-godišnji glumac je odgovorio “prodano”.

Na navedenoj društvenoj mreži je objavljena scena u kojoj je Trump izostavljen odnosno u kojoj se uopće ne vidi, što je Culkin komentarisao napisavši “bravo”.

Režiser filma Chris Columbus je otkrio da je Trump “nasilno postao dio filma” dok su snimali u njegovom hotelu.

“Platili smo naknadu, ali je on rekao: ‘Jedini način da snimate u hotelu Plaza je taj da se ja pojavim u filmu’. Tako smo se dogovorili da bude dio filma. Kada je film prvi put prikazan, desilo se nešto čudno. Ljudima je bilo drago kada su ga vidjeli. Zato sam uredniku rekao: ‘Ostavite ga u filmu. To je trenutak za publiku'”, izjavio je Columbus, prenosi list Independent.

(Klix)