Kćerka žrtve u suzama svjedočila: “Majka je bila mirna dok je gorjela i molila me da je ugasim”

Miličina kćerka Slađana Marinković, koja je svjedočila brutalnom zločinu, ispričala je da je njena majka, dok je gorjela bila mirna i rekla joj “Slađana ugasi me, molim te”.

Ona je govorila o svemu što se dešavalo kobnog dana, kao i zlostavljanju koje je njena majka trpjela preko deset godina, te istakla da je majčina posljednja rečenica bila:

“Neka si ti dobro, pa neka ja umrem”.

– Na njoj je buknuo plamen od pasa na gore. Počela sam je gasiti teksas jaknom. Majka je bila mirna i samo govorila „Slađana, ugasi me, molim te“. Na sebi je imala radni mantil, helanke, radne papuče… Imala je jake opekotine. Samo joj noge nisu izgorjele, a na glavi je ostao dio kose i rep. U gašenju mi je pomogla žena koja je tad naišla. Pozvala sam policiju i hitnu koji su brzo došli – rekla je kroz plač Slađana.

Prisjetila se da je tog dana ujutro oko šest sati majka poslala poruku i rekla da ima problema sa Branislavom, kao i da joj je zaprijetio da će zapaliti kuću i sve njene stvari.

Slađana mu se nakon toga javila, a u razgovoru on je plakao i govorio:

“Gori, sve gori, ti ćeš meni oprostiti ja ću uraditi to što sam naumio”.

Zatim je tražila da odmah dođe po nju autom, što je on i učinio pa su krenuli prema selu Mrčevci kod Laktaša.

Tamo su zatekli Milicu s policijom, a ispred kuće su bile njene pobacane stvari. Nakon kraćeg razgovora s policajcima, Milica sa kćerkom kreće ka firmi gdje je radila, a Stanivuković ih prati autom.

– Кada smo došli na jednu čistinu, izašao je iz auta i rekao „sad je dosta, ti ćeš mene ostaviti“, a majka je povikala „Slađana bježi“ – navela je ona.

U sudu je svjedočila i vlasnica roštiljnice u Кukuljama kod Srpca Snježana Brkić koja je kazala je da je nakon ubistva, Stanivuković došao i naručio pivo, te ispričao da je zapalio ženu.

– U početku ga nisam uzimala za ozbiljno, izgledalo je kao da više priča za sebe. Rekao je da će doći policija po njega, a kada sam ga pitala – zašto, odgovorio je da je zapalio svoju ženu. Nisam vjerovala dok policija nije stigla – kazala je Brkić.

Stanivuković je optužen da je Milicu zlostavljao od 2010. do 20. jula ove godine kada ju je polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Ona je od posljedica teških opekotina preminula 3. augusta u UKC RS u Banjoj Luci.

Prema navodima otužnice, Milica je 2012. godine uspjela pobjeći kod roditelja u Austriju, a Stanivuković je potom zapalio kuću njene majke u Mrčevcima kod Laktaša.

Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, Milica se vratila optuženom i nastavila da živi s njim u vanbračnoj zajednici prenosi “Faktor“.

Izvor: haber.ba