Kažnjeno 27 pijanih vozača u Mrkonjić Gradu

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad kontrolisali su 208 učesnika u saobraćaju, od kojih su 183 podvrgnuta testu utvrđivanja prisustva alkohola u krvi, a njih 27 je sankcionisano, saopšteno je iz ove uprave.

Kod dva vozača je utvrđeno od 0,01 od 0,30 promila alkohola u krvi, kod 14 vozača od 0,31 od 0,80 promila, kod sedam od 0,81 od 1,50 promila, dok je kod četiri vozača utvrđeno više od 1,5 promila alkohola u krvi i oni su lišeni slobode.

Tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola koja je sprovedena u petak i subotu, 19. i 20. februara, sankcionisano je i 35 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji nisu bili predmet akcije.

U saopštenju se ističe da su u okviru akcije pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u petak, 19. februara, izvršili kontrolu automobila “audi” kojim je upravljala osoba iz Banjaluke čiji su inicijali A.M, kod kojeg je alko-testiranjem utvrđen 0,41 promil alkohola u krvi.

– Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedena osoba višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da isti ima dug u registru novčanih kazni od 3.700 KM – navodi se u saopštenju.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv A.M. će nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Istog dana izvršena je i kontrola automobila “pasat” kojim je upravljala osoba čiji su inicijali S.I. iz Mrkonjić Grada, kod kojeg je alko-testiranjem utvrđeno 1,88 promila alkohola u krvi.

– Ova osoba je, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, lišeno slobode – navode iz policije.

Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeni vozač višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima dug od 5.544 KM u registru novčanih kazni.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv S.I. će nadležnom biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

(Jajce Online/MUP RS)