Karleuša na Vučićevoj strani, glumcima poručila: Nemojte uzimati pare od države

Podijeli članak:

Jelena Karleuša je nakon četiri godine gostovala na TV Pink. U emisiji “Hit Tvit” je, između ostalog, kritikovala glumce koji su podržali proteste “Srbija protiv nasilja” i stala na stranu Aleksandra Vučića.

“Državna firma Telekom finansira sve serije i sve filmove u ovoj zemlji, a glumci koje, znači, država direktno finansira, kače na svoje društvene mreže, zbunjujući narod da ova država nije dobra. Sad je pitanje – rođaci, ko vam daje pare da vi lijepo živite i s kojim pravom vi, koji lijepo živite, jer mnogo se serija snima i nikada glumci nisu bili bjesniji, čast izuzecima pa se postavlja pitanje ko je tu lud? Mislim, onda nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte da uzimate pare od države i idite demonstrirajte protiv Vučića. Samo moramo da budemo fair play i da kažemo onako kako jeste. Ovdje je kao neka, s oproštenjem, sprdnja”; kazala je.

Ova pjevačica ranije je kritikovala Aleksandra Vučića, ali je u međuvremenu promijenila ploču. Đorđe Stanković, opozicioni narodni poslanik Narodne stranke iz Niša, otkrio je zbog čega je promijenila mišljenje.

“Jedna Jelena Karleuša dobit će miliona i po eura od Telekoma. Dobit će 350 hiljada eura za svoj album, 150 hiljada za druge troškove i milion eura za emisiju koju će imati na Televiziji Prva. To će biti neki pandam neke bivše emisije koju je držao Ivan Ivanović na toj televiziji, neke emisije zabavnog karaktera koju u ovom momentu političkog, zabavnog karaktera ima Zoran Kesić”, kazao je reagujući na novi Zakon o elektronskim komunikacijama u Republičkom parlamentu.

Dodao je da je Telekom Srbija kasica prasica države i da se po potrebi daje raznim kumovima, braći i ostalima, ali se sada daje i onima koji treba da kažu neku dobru riječi kada bude zatrebalo na nekoj televiziji.

Zoran Birtašević, menadžer Jelena Karleuše, je za portal Nova.rs negirao navode Đorđa Stankovića,

“U pitanju je neistina i ne znam iz kog razloga izmišljotina bez ikakvog dokaza. Niti je to ikakav tačan podatak niti postoji ikakav projekat za koji se dogovaraju takve cifre, pogotovo ne u Srbiji. Ne znam zašto je to taj čovjek izgovorio i šta je njegov krajnji cilj, ali očigledno nije dobra namjera”, kazao je.

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu...

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...