Karačić: Poštujem Sarajevo, ali ne vidim razlog zbog čega nas se stalno stavlja u drugi red

Trener Širokog Brijega Toni Karačić na konferenciji za medije poslije pobjede nad Sarajevom poručio je kako ne želi da se njegov tim stavlja u drugi red.

Trener Širokog Brijega Toni Karačić na konferenciji za medije poslije pobjede nad Sarajevom poručio je kako ne želi da se njegov tim stavlja u drugi red.

Karačić je nakon meča kritikovao izjave iz tabora Sarajeva koji smatraju da pobjeda Širokog nije zaslužena.

Trener tima sa Pecare još jednom je naglasio kako poštuje FK Sarajevo, ali i da rezultat nije bio iznenađenje.

“FK Sarajevo je većim dijelom utakmice bilo kvalitetnija ekipa, imali su svoje prilike koje nisu iskoristili. Rekao sam i prije ove utakmice kako je ovo veliki test za našu ekipu da vidimo koliko možemo u ovom proljetnom dijelu. Sigurno nam ova pobjeda jako puno znači, teško je izborena, hrabrom igrom, ali ne i na način koji želim. Međutim, u ovom trenutku nismo mogli kvalitetnije privesti utakmicu kraju. Nemam što puno govoriti, nego čestitati svojim momcima”, rekao je Karačić i dodao:

“Poštujem Sarajevo, ali pobjedu svoje ekipe ne gledam kao iznenađenje. Ne vidim razlog, i to često ponavljam, da nas se stavlja u drugi red. Znamo ko smo i šta smo i prije smo pobjeđivali Sarajevo. Ne vidim da trebam smirivati igrače nakon ovakve pobjede, to je sasvim uobičajeno za nas kada igramo na Pecari”, poručio je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za novinare nakon pobjede u derbiju 22. kola m:tel Premijer lige BiH.

KOMENTARI