Kalajdžić: Bit će teže ako ne dovedemo napadača i stopera, protiv Želje idemo na trijumf

Pomoćni trener u stručnom štabu Fudbalskog kluba Velež, Avdo Kalajdžić, najavio je sutrašnji pripremni duel protiv Željezničara.

Pomoćni trener u stručnom štabu Fudbalskog kluba Velež, Avdo Kalajdžić, najavio je sutrašnji pripremni duel protiv Željezničara.

Rođeni privode kraju prvi dio priprema, a sutra je na rasporedu druga prijateljska utakmica. Rival će, nakon poraza od Tuzla Cityja, biti Željezničar.

“Polako privodimo kraju prvi dio priprema i možemo biti zadovoljni radom svih igrača. Postepeno dolaze nam utakmice koje će nam pokazati do kojeg smo stanja došli fizički i polako ćemo uigravati ekipu. U što većem broju ćemo igrati utakmice da nađemo igrače koji mogu konkurisati za ubuduće”, ističe Kalajdžić i naglašava problem na dvije pozicije:

“Ostali smo bez četiri igrača, znamo i to da smo ostali bez najboljeg strijelca ekipe, tako da moramo to nadomjestiti, špica i stopera. U protivnom, bit će mnogo teže. Ipak, uz rad i kvalitet vjerujem da možemo opravdati položaj na tabeli”.

Pomoćni trener Veleža poručuje kako je rezultat protiv Željezničara bitan, iako se radi o pripremnom duelu.

“Sutra će ponovo dobiti šansu dvije ekipe. Sada smo imali kratku analizu, a brinu nas teški tereni u našem okruženju i ne znamo gdje ćemo igrati sutra. Mislim da će svi pokazati kvalitet da dođemo do dobrog rezultata jer i on je bitan zbog samopouzdanja. Ulazimo maksimalno u igru i želimo trijumf protiv Želje”.

KOMENTARI