Kako da pecivo danima ostane mekano i svježe

Podijeli članak:

Danas domaćice izbjegavaju da prave tijesto, jer misle kako im neće uspjeti, ali mi vam donosimo savjete kojih se pridržavaju i iskusni pekari.

Već smo vam otkrili par trikova kako da vam tijesto uspije, a danas vam donosimo još jedan. Ako želite da umijesite mekano tijesto i od njega napravite najukusnije pecivo, onda dodajte skrob, griz i mleko.

Šta treba dodati u tijesto:

Skrob

Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše tijesto, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični skrob pomaže da tijesto postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Skrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju tijesta biće dovoljno 30 g.

Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi tijesto od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju svježa.

Mlijeko

Ako radite sa kvasnim tijestom, onda mlijeko treba da pomiješate sa kvascem. Ono ne smije da bude vruće ili hladno, nego toplo. Tijesto će biti ukusnije ako kvasac pomiješate sa mlijekom, a ne vodom i imaće ljepšu boju. Zahvaljujući mlijeku gotovo pecivo dobija fantastičnu koricu, piše Stvar ukusa.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.

Ko je možda i imao sumnju, danas su mu Milorad Dodik i njegovi pajaci...