Search
Close this search box.

Kakav dan za bh. karate: Četiri takmičara osvojila zlato na Evropskom prvenstvu!

Podijeli članak:

Karatisti iz Bosne i Hercegovine ostvarili su fenomenalan uspjeh na Evropskom prvenstvu u Gruziji.

Ali Arnautović, Emina Sipović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus danas su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 takmičare koje se održava u Tbilisiju, Gruziji.

Anes Bostandžiću osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe U21 + 84 kg,  Anes je svojim sjajnim nastupom u finalu savladao predstavnika Azerbejdžana rezultatom 8:0.

Emina Sipović osvojila je zlatnu medalje u kategoriji borbe U21 -61 kg, a Emina je u finalu savladala predstavnicu Slovenije rezultatom 4:1.

Bekir Grabus je na osvajanju naslova prvaka Evrope u kategoriji borbe U21 -67kg u finalu pobijedio domaćeg predstavnika Gruzije rezultatom 2:1.

A četvrto zlato danas osvojio je i Ali Arnautović koji je na osvajanju naslova prvaka Evrope u kategoriji borbe kadeti -70 kg u finalu pobijedio predstavnika Ukrajine rezultatom 1:0.

Odličan rezultat ostvarile su Ajla i Nejra Sipović. Ajla Sipović osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji juniorki -66kg na Evropskom prvenstvu. Ajla je danas u finalu zaustavljena od predstavnice iz Francuske rezultatom 2:1. Nejra Sipović osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji U21 -55kg, Nejra je u borbi za bronzanu medalju pobjedila predstavnicu Beligije rezultatom 9:1.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka