Kadeti nesretno poraženi – juniori slavili na krilima Lučića

Danas smo u našoj sportskoj dvorani upisali jedan poraz i pobjedu protiv selekcija KK ‘Travnik’.

Prvi susret dana odigrali su kadeti. Susret je sam od sebe bio specifičan, dosta spora igra sa mnoštvo prekršaja i grešaka na obje strane.

Tokom većeg dijela susreta, niti jedna ekipa se nije rezultatski znatno odvajala; bilo je neizvjesno do samog kraja kada naši dečki padaju u ritmu te gosti preuzimaju prednost i odnose pobjedu rezultatom 65:73. U nastavku vam donosimo statistiku naših košarkaša:

Drugi susret bio je mnogo uzbudljiviji; juniorske selekcije ova dva kluba pokazale su jaku želju za dokazivanjem i pobjedom. Utakmicu odlično otvaraju izabranici trenera Popaje te na poluvrijeme odlaze sa 20 poena prednosti. Nešto slabiji pad u igri u trećoj dionici te problemi s faulima omogućili su gostima da se rezultatski približe. No hladna glava i odlična igra do samog kraja naših juniora rezultirala je slavljem rezultatom 73:61.

Pogledajte statistiku naših košarkaša. Posebna pohvala ide kapitenu Lučiću koji je predvodio ekipu sa ostvarenim triple-doubleom te indexom korisnosti 57; također pohvale za ostatak tima koji je odigrao sjajan meč.

Zahvaljujemo se gostima na fair playu te čestitke na pobjedi. Također velike čestitke i našim momcima!

(kkvodopad)

KK Vodopad