Kad mama pita šta djeca rade, ovaj tata joj odgovori urnebesnim fotografijama

Kad njegova supruga pošalje poruku da pita kako su i šta rade, on napravi u fotošopu fotografije nezgoda, skakanja s krova, opijanja i objavljuje ih na Instagramu.

Svi u životu poznajemo nekog čovjeka koji kao da je rođen za ulogu najboljeg tate na svijetu ili je tata uvijek spreman za šalu i igru sa svojim klincima i čini sve što može da bi im uljepšao detinjstvo baš na poseban način.

Tata dvoje klinaca, Keni Deus, iz belgijskog Antverpena, jedan je od njih.

Kad god bi čuvao svog prvorođenog sina Aleksa, njegova supruga i Aleksova mama poslala bi poruku da pita je li sve u redu i pitala šta njih dvojica rade..

Tako je Keni došao na ideju: Započeo je s fotošopiranjem odgovora na pitanja svoje djevojke, pa joj je slao poruke sa fotografijama na kojima su on i mališan bili u raznim opasnim, avanturističkim i komičnim situacijama.

Na jednoj od fotografija drži bebu u naručju dok pije kafu koja se vrela sliva…

Na drugoj fotošopiranoj fotografiji, on i sin kreče stan, dok mališan “sjedi” na merdevinama.

Od prvog fotošopa, Keni je na Instagramu prikupio skoro 350 hiljada obožavalaca koji s nestrpljenjem iščekuju njegova nova remek-djela.

Tata je na fotografije počeo da ‘ubacuje’ i drugog sina, Astera, koji je rođen ove godine.

Keni kaže da za većinu slika treba puno vremena, jer želi da izgledaju realno.

Stariji sin Aleks u martu je napunio dvije godine što je bila sjajna prilika za tatu da se zabavi u fotošopu.

Tata kaže kako u fotošopiranju fotografija nije posustao ni za vrijeme pandemije. Naprotiv, njego hobi mu je baš u to vrijeme dobro došao da ga primjeti veći broj pratilaca na Instagramu, te da počne da komunicira s više ljudi nego ikad.

(nezavisne)