Jajce Online
BOSNA I HERCEGOVINAVIJESTI

Kad ambasadorica izgubi živce: Smeće jedno podlo, fašistoidno…

Kao rijetko kada ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević danas je prilično “izgubila živce” i oštro, pa čak i uvredljivo odgovorila samozvanom političkom analitičaru Darku Mršiću.

Inače, radi se o “velikom” Hrvatu, koji živi u Ljubljani i iz Slovenije “pametuje” o tome šta i kako bi se trebalo raditi u BiH. Jedan od njegovih većih “bisera” je da bi evropske zemlje, nakon BREXIT-a, trebale prekinuti svaku saradnju sa Velikom Britanijom kada je u pitanju BiH. Također, kao prvi korak Borjane Krišto, ako bude izabrana u Predsjedništvo, predlagao je da bude smjena upravo Martine Mlinarević sa dužnosti ambasadorice, kao i Višnje Lončar sa mjesta generalne konzulice u Frankfurtu.

Očigledno mu je Mlinarević jedna od “glavnih meta”, tako da je danas objavio fotografije sa glasanja u Mostaru i u Pragu, gdje se vidi kako Čović svoje glasačke listiće ubacuje u plastičnu zapečaćenu kutiju, dok Mlinarević listiće ubacuje u kartonsku kutiju. Uz to je ubacio i komentar kako se radi o kutijama za uređaje bijele tehnike.

– Smeće podlo, svaki DKP na svijetu je dobio iste kutije od CIK-a, naprosto jer, smeće podlo, pripadaju u diplomatsku poštu, u koju se glasački listići ubacuju ne tek tako, nego u zatvorene koverte, o ti smeće podlo, HDZ-ovsko, fašistoidno, rekoh li smeće, rekoh li podlo, napisala je Mlinarević, odgovarajući na ova prozivanja.

 

U komentarima na ovu objavu dodala je i dvije fotografije, iz ambasada BiH u Bernu i u Zagrebu, gdje se jasno vidi da se u DKP predstavništvima BiH koriste kartonske kutije za ubacivanje glasova.

Povezane vijesti

Minimalna plata, a ne prosječna, treba biti 1000 KM

admin

Napravili prilaz za osobe s invaliditetom u Općinskom sudu Jajce

admin

Broj poreza i taksi u BiH tri puta veći nego u Srbiji

admin