Jovo Lukić uskoro će biti operisan u Novom Sadu, ali nije poznato koliko će oporavak trajati

Protivnik Borca u polufinalu Kupa BiH bit će trenutno drugoplasirani tim Druge lige FBiH, grupa jug, Klis iz Buturović Polja.

Protivnik Borca u polufinalu Kupa BiH bit će trenutno drugoplasirani tim Druge lige FBiH, grupa jug, Klis iz Buturović Polja.

U slučaju prolaza u finale Borac bi ponovio uspjeh iz 2004. godine kada je u borbi za trofej poražen od Modriča Maksime poslije lošijeg izvođenja penala, ali i iz 2010. godine, kada su poslije dvomeča sa Željezničarom, zbog više golova u gostima (1:1, 2:2), stigli do pehara.

Ujedno, bili bi na jednu utakmicu od izlaska na evropsku scenu, što je crvenom olovkom potcrtan cilj za ovu sezonu.

“Sigurno da bi bilo veoma lijepo ponoviti ove uspjehe, pogotovo onaj iz 2010. godine. Već poslije žrijeba je jasno da smo blizu finala, a na taj način i blizu plasmana na međunarodnu scenu, jer preko Kupa nas dijele još samo tri utakmice do Evrope. Pošto smo apsolutni favoriti u duelu sa Klisom, to znači da smo još samo na jednu stepenicu do plasmana na međunarodnu scenu. Međutim, o tome ćemo pričati tek kada eliminišemo najveću senzaciju ovogodišnjeg Kupa”, rekao je trener Borca Marko Maksimović za Glas Srpske i dodao da su prije prvog susreta polufinala Kupa veoma važni prvenstveni okršaji protiv Mladosti u Banjoj Luci i Radnika u Bijeljini.

Štoperi Marko Jovanović i Đorđe Milojević počeli su lagano da treniraju, ali se njihov povratak na teren očekuje krajem aprila.

“Njih dvojica će naredne dvije sedmice trenirati odvojeno od ekipe, a onda će polako početi da se uključuju u normalan rad. Jovo Lukić će narednih dana biti podvrgnut operativnom zahvatu ramena u Novom Sadu i tek poslije toga znaćemo koliko će biti potrebno vremena da se oporavi”, naglasio je Maksimović.

KOMENTARI