Jezivi detalji tragedije u Sarajevu u kojoj je majka ubila svoju 15-mjesečnu bebu

Majci koja je osumnjičena da je ubila svoju petnaestomjesečnu bebu određen je jednomjesečni pritvor, potvrdili su iz Odjeljenja za odnose s javnošću Kantonalnog suda u Sarajevu.

Nezavnično, u pitanju je trudnica, u devetom mjesecu trudnoće, a osumnjičena je da je u krevetu ugušila svoju 15-mjesečnu bebu.

Žena je, kako su objavili neki mediji, sve priznala tokom kriminalističke obrade u prostorijama Policijske uprave Novo Sarajevo.

Iako je navodno u početku negirala, nakon što joj je zaprijećeno poligrafom slomila se i rekla da je ubila bebu.

Sarajevska policija nije mogla dati više detalja o ženi koja je uhapšena u subotu zbog sumnje da je ubila petnaestomjesečnu bebu.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS, rekao je da u interesu ostalih članova porodice ne mogu dati više informacija o ovom slučaju.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je medijima da je uhapšena žena zbog ubistva djeteta te predata u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon ispitivanja, Kantonalnom sudu u Sarajevu je predloženo da joj se odredi jednomjesečni pritvor.

– U skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo ne može davati više informacija o slučaju, kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS prenosi Mondo.