Jajce Online
HRONIKA

Je li ubistvo Hane Jašarević moglo biti spriječeno: Tužilaštvo provjerava kome se nastradala obraćala za pomoć

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona i nekoliko medijskih kuća dostavljen je e-mail u kojem se traži da se procesiraju odgovorni u pojedinim institucijama zbog nesavjesnog rada u službi, a što je dovelo do smrti Hane Jašarević (65) iz Sapne, čije je tijelo pronađeno 31. oktobra u septičkoj jami.

Bez reakcije

Nakon obdukcije tijela potvrđeno je da je 65-godišnjakinja zadavljena. Iako nema zvanične potvrde iz policije i Tužilaštva o počiniocu, sumnja se da ju je ubio njen sin, koji je trenutno smješten na Psihijatriji.

U e-mailu koji je proslijeđen Tužilaštvu navodi se da se Hana Jašarević, nekoliko dana prije nego što će biti ubijena, obraćala pojedinim institucijama nadležnim za prinudnu hospitalizaciju i zaštitu od porodičnog nasilja.

– Hana ih je obilazila prijavljujući sinove prijetnje i tražeći ili da se sin prinudno hospitalizira ili da se njoj osigura zaštita. Ona je to činila jer se plašila za svoj život. No, niko od službenih lica nije reagirao – dio je pisma upućenog i medijima, a koje je poslao B. B.

 

Bit će izvršene provjere

Na upit “Avaza”, iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrdili su da su dobili isti e-mail te da će biti izvršene provjere prijavljenih radnji.

– Također, i u predmetu u vezi sa samim ubistvom su već prikupljene, a i dalje se prikupljaju određene informacije koje će biti korištene kako bi se utvrdilo kome se nastradala ranije obraćala i u vezi s kojim okolnostima – naveo je u odgovoru za „Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Komšije nastradale nakon ubistva su govorile da ju je sin često znao maltretirati.

(avaz)

Povezane vijesti

Turistkinja se popela na stijenu radi fotografiranja pa poginula

admin

Nastavljeno suđenje za ubojstvo sarajevskih policajaca

admin

Korupcija će ostati prisutna u BiH u istom ili većem obimu, a trgovina drogom i ljudima nastavit će rasti

admin