Je li sigurnost naše djece vitalni nacionalni interes?!

Podijeli članak:

Piše: prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce

U Jajcu postoji osnovna škola popularnog naziva “dvije škole pod jednim krovom”. Iako su dvije škole pod jednim krovom, ipak tu jednu zgradu, školu, pohađaju naša djeca, kako bi političari nekulturno rekli, djeca i H i B strane, a misleći na djecu Hrvate i djecu Bošnjake. Osim što imamo dvije škole pod jednim krovom, ispred škole “nema šta nema”.

Nema pravilne horizontalne saobraćajne signalizacije, u samoj blizini osnovne škole ne postoji ležeći policajac, (a nekad je postojao), tu nema ni normalnog, uređenog, obnovljenog asfalta-puta, često nema živih policajaca-osim na početku godine i na kraju druge smjene ponekad, nema nastavnika ispred škole-osim na početku godine, i na početku smjene. Uglavnom “nema šta nema” i doista, da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Bezbroj puta sam svjedočio kako ispred škole nesavjesni vozači jure, a onda namjerno stanem na sred puta da nesavjesni i signalizacijom neobaviješteni pojedinac mora zakočiti i da mu pojasnim da je tu škola i da ima djece. Naravno, svi to nijemo posmatraju, i nastavnici, i roditelji, a posebno roditelji, i čude se.

A oni koji bi trebali riješiti sigurnost naše djece vjerovatno nemaju djece u toj školi, ili imaju ali je za budućnost djece preče rješavati vitalne nacionalne interese nego trenutnu sigurnost u saobraćaju.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ma koliko se mi lagali da to nije tako, u Bosni i Hercegovini su...

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...