Jasmila Žbanić s mužem stigla na Filmski festival u Veneciji ususret premijeri njihove serije

Podijeli članak:

Jasmila Žbanić je sa suprugom Damirom Ibrahimovićem stigla na Filmski festival u Veneciji. Njihova serija “Znam kako dišeš” će uskoro imati svoju premijeru u okviru glavnog programa ovog prestižnog događaja.

Žbanić i Ibrahimović su autori serije, reditelji su Alen Drljević i Nermin Hamzagić, a scenaristica Elma Tataragić. Ovo je prvi put da će jedna TV serija sa ovih prostora svoju premijeru doživjeti u sklopu jednog od najvećih svjetskih festivala. Bit će prikazana 6. septembra.

Sinopsis: Sve počinje sa slučajem samoubistva maloljetnika koje pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljice Nevene Murtezić. Samohrana majka tinejdžera u procesu razvoda sve teže balansira život sa sinom Dinom (17) i posao koji je pod stalnim pritiskom politike i javnosti.

U seriji glume: Jasna Đuričić, Lazar Dragojević, Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Kemal Rizvanović, Selma Alispahić, Emir Hadžihafizbegović, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Faketa Salihbegović-Avdagić, Dino Bajrović, Lana Stanišić, Boris Ler, Rijad Gvozden i drugi.

Producent serije ispred BH Telecom/BH Content Lab je generalni direktor Sedin Kahriman, a ispred Deblokade Jasmila Žbanić i Damir Ibrahimović.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...