Jakirović zadovoljan novajlijom: Prelazni rok nije zaključen, za dobrog igrača uvijek ima mjesta

Fudbaleri Zrinjskog su uspješno okončali nastup na Memorijalu “Andrija Anković”, a jučer su u finalu sa 2:0 pobijedili Gradinu.

Fudbaleri Zrinjskog su uspješno okončali nastup na Memorijalu “Andrija Anković”, a jučer su u finalu sa 2:0 pobijedili Gradinu.

Dan prije su sa 2:1 savladali i GOŠK, a nakon pobjede nad Gradinom govorio je trener Plemića Sergej Jakirović.

“Mislim da smo po stvarno zahtjevnom terenu dali maksimum. Veseli me što nismo primili gol, što smo dali četiri. I danas smo se dosta mučili, a u razgovoru s igračima rekli su mi kako ih je tek pred kraj prvog poluvremena “probilo”. Četiri sedmice napornog rada su iza nas. Dobro odigran turnir, ekipe su dale maksimum”, istakao je Jakirović za Zrinjski TV nakon pobjede nad Gradinom.

Sad će igrači dobiti nekoliko dana odmora.

“Na odmoru smo do utorka kada se okupljamo, bićemo na relaciji Čitluk – Mostar zavisno od uslova. Plan je u subotu odigrati dvije utakmice s Olimpikom.”

Ekipi Zrinjskog se priključio Ennio Travaglia, hrvatski fudbaler koji je stigao iz Rijeke. Na pitanje hoće li ostati u klubu, Jakirović je odgovorio potvrdno.

“Hoće. Već je dogovoreno sve s Rijekom i postat će naš novi član. Pojačat će konkurenciju na lijevom beku i zadovoljan sam kako se prezentirao protiv Gradine. Prelazni rok nije zaključen, do 5. marta ništa nije zaključeno. Nastavit ćemo reagirati ako se neko pojaiv. Za pravog igrača uvijek ima mjesta”, zaključio je trener Plemića.

Potvrdio je i Jakirović da će u narednu subotu Zrinjski i Olimpik odigrati dvije utakmice. Jednu u 12, a drugu u 16 sati.

KOMENTARI