Jakirović: Tri dana sam mozgao da li da krenem s dva napadača, ovdje je svaki meč 50-50

Zrinjski je u 23. kolu Premijer lige večeras na svom stadionu sa 3:1 savladao Slobodu.

Zrinjski je u 23. kolu Premijer lige večeras na svom stadionu sa 3:1 savladao Slobodu.

Tuzlaci su vodili na poluvremenu, ali je ulaskom Ivančića na poluvremenu napravljen pravi potez od strane Sergeja Jakirovića.

Ivančić je ekspresno dao dva gola, a potom i asistirao i odveo Plemiće do pobjede.

“Pokazali smo ogroman karakter. NIje lako igrati kad tako rano primite gol, kad mladi igrač pogriješi, unese se dosta nesigurnosti… Izvukli smo stvarno… I u prvom dijelu smo ih stavili pod određeni pritisak. Drago mi je kako je Bašić dobro odigrao, pokazao je veliko znanje i srce. Bar jednu njegovu sam vidio u golu”, istakao je Jakirović nakon utakmice.

Otkrio je da je danima pred meč mislio da u isti krene s dva napadača, a upravo je po ulasku Ivančića sve krenulo na ruku Plemića.

“Na poluvremenu smo se posložili. Tri dana sam mozgao da li da krenem s dva napadača, ali odlučio sam se za “oprezniju” varijantu s desetkom. Povukli smo plan B na poluvremenu, dogovrili da uđemo jače, da damo rano gol i znali smo da će Sloboda pasti.”

Prisjetio se i šanse Slobode kod njihovog vodstva 0:1.

“Imali su na 0:1, moram priznati, i onu šansu Miškovića, gdje sam vidio loptu u golu. Da je to bilo 0:2 sve bi bilo drugačije, ali nagradilo nas je jer smo imali pravi pristup. Nije lako nadoknaditi ovolike izostanke. Velika su ovo tri boda jer vidimo i danas da se lako posklizneš kad se igraš matematike i računaš bodove. Rekao sam i ranije da je ovdje svaka utakmica 50-50”, rekao je Jakirović i zaključio:

“Slijedi pauza koja nama vrhunski dolazi jer bi nam se svi povrijeđeni trebali vratiti u trening. Dobro će nam doći da se malo odmorimo i da poslije nastavimo onako kako mislimo.”

KOMENTARI